WebBér

online személyi és

munkaidő-nyilvántartó rendszer

WebBer_logo

A NOVITAX Kft. évtizedek óta fejleszt és forgalmaz „helyi használatú” ügyviteli szoftvereket. A helyi használat azt jelenti, hogy a NOVITAX program és az adatbázis kezelő, a felhasználó számítógépes rendszerére van telepítve, a felhasználók azokat a saját gépeiken használják.
Ez a technológia egy időben és térben szakaszos munkavégzést tesz lehetővé, csak akkor lehet az adatokhoz hozzáférni, ha a rendszer elérhető (pl. bent vagyok az irodában), és ha fut a program (el van indítva). Ügyviteli szolgáltatás esetén (pl. könyvelés, bérszámfejtés) pedig még térben is elválik az adatok keletkezése és feldolgozása, amely rendszeresen ismétlődő egyeztetési problémákat okoz, és lényegében lehetetlenné teszi a folyamatos munkavégzést.

A vállalkozások ügyvitele ezzel szemben folyamatos munkavégzést (hozzáférést) igényelne ahhoz, hogy a döntéshozók az aktuális információk alapján tudják döntéseiket meghozni.

Ezt az ellentmondást oldja fel a személyi és munkaidő adatokat online módon nyilvántartó (idő- és helykorlátozás nélkül azonnal hozzáférhető) WebBér program.

A WebBér használata természetesen nem váltja ki a bérszámfejtő programot. Abban jelent lényeges változást, hogy a számfejtéshez szükséges alapadatok előkészítése folyamatos lehet, azt nem feltétlenül a bérszámfejtő végzi, jó esetben a számfejtés megkezdésekor már minden adat a bérszámfejtő program rendelkezésére áll.

Ugyanilyen fontos változás az is, hogy a számfejtés után a számfejtési alapdokumentumok, adatszolgáltatások és egyéb információk, akár elektronikus aláírással azonnal a munkavállalók rendelkezésére állnak. A cégvezetők pedig havi bontásban és éves összesítésben, automatikusan kaphatnak tájékoztatást a bérköltségek és azok közterheinek alakulásáról, akár projekt, vagy költséghely bontásban is.

Milyen feladatokat lát el a WebBér?

WebBér a NOVITAX bérszámfejtő programjával együttműködő online személyi- és munkaidő-nyilvántartó program, amely kétoldalú adatszinkronizálási kapcsolatban áll a bérszámfejtő programunkkal.

WebBér használatbavételekor a NOVITAX Wintax rendszeréből feltöltődnek a cégadatok, a személyi és munkaidő adatok, amelyeket feltöltésük után a WebBér rendszer kezel, az adatváltozásokat pedig továbbítja a bérszámfejtő programnak. A bérszámfejtés után a bérszámfejtő program a számfejtési információkat feltölti a WebBér adatbázisába.

WebBér adatbázisában nyilvántartott és feltöltött adatok a jogosultsági rendszer szabályai szerinti hozzáféréssel megtekinthetők, módosíthatók. Az online személyi- és munkaidő-adatokat nyilvántartó program a következő főbb funkciókat látja el:

SZEMÉLYI ADATOK KEZELÉSE

WebBér saját online adatbázisába a számfejtéshez szükséges személyi és a munkaügyi adatok a rendszer indulásakor a bérszámfejtő programból töltődnek fel. Ezeket az adatokat a továbbiakban az „Adatváltozások” bérszámfejtő program adatbázisába (a számfejtőnek nem kell azokat kézzel rögzíteni).

SZÁMFEJTÉSI IDŐADATOK

WebBér átveheti a munkarendet és a beosztást a bérszámfejtő programból, de a beosztás az online felületen is vezethető. A munkavállalók (vagy a nevükben eljáró személyek) az online felületen vezethetik jelenléti ívüket. Ezekből az alapnyilvántartásokból az online felületen összeállítható az aktuális számfejtési időszak számfejtésének alapját képező munkaidő analitika, amelyet a számfejtés előtt átvesz a bérszámfejtő program.

SZABADSÁG ÉS TÁVOLLÉTI NYILVÁNTARTÁS

WebBér a bérszámfejtő programból átveszi a szabadság kereteket, amelyek figyelembevételével bármely jövőbeni időszakra megigényelhetők, elbírálhatók és elrendelhetők a szabadságok és egyéb tartós távollétek. Az engedélyezett távolléteket a WebBér a különböző számfejtési időadatok összeállításkor figyelembe veszi.

BELSŐ KOMMUNIKÁCIÓS RENDSZER

WebBér saját belső kommunikációs rendszere kezelői beavatkozás nélkül szinkronizálja az adatváltozásokat, feltölti a számfejtési eredményeket. Ezen kívül minden lényeges és azonnal végrehajtandó eseményről üzenetet küld (pl. ha az egyik cég jelzi, hogy új munkavállalót kell bejelenteni), a közös tárhelyre feltöltött képeket, dokumentumokat (később akár az elektronikus dokumentum szabályainak megfelelően is) mindkét programhoz automatikusan csatolja.

DOKUMENTUMOK KEZELÉSE

A bérszámfejtő program minden számfejtés után, vagy egyéb, az online rendszert is érintő adatváltozáskor azonnal értesíti a felhasználókat és feltölti a megváltozott adatok alapján készült kimutatásokat, egyéb dokumentumokat. Így például a bérszámfejtés elszámolási lapjait (a számfejtő lapokat, személyre és cégre készített bérstatisztikákat, munkáltatói igazolásokat stb.) A feltöltött kimutatások, dokumentumok bármilyen okos eszközzel is megtekinthetők.

IRATKÜLDÉS FUNKCIÓ

Az iratküldés funkció segítségével a felhasználóknak lehetősége van a koordinátor, ill. a bérszámfejtő részére továbbítani a személyi ill. munkaidő-nyilvántartáshoz szükséges dokumentumokat. (táppénzes lap, dokumentum-másolatok, szabadság-igénylések, előző munkahelyi iratok).  A feltöltött dokumentumok megtekinthetők ill. törölhetők a webes felületről és automatikusan átkerülnek a bérszámfejtőhöz is.

KIMUTATÁSOK

A WebBérben tárolt adatokról a felhasználó készíthet kimutatásokat. Lekérhető napi létszám kimutatás, szabadság lista, jelenlét összesítő lista. A listák a felhasználó igényei szerint paraméterezhetők.

*Online termék, a kép csak illusztráció.

WebBér DEMÓ
Amennyiben ki szeretnék próbálni, kattintson az alábbi linkre:
https://webber.novitax.hu/megrendeles

WebBér MEGRENDELÉS, REGISZTRÁCIÓ

A WebBér program regisztrációja a Novitax BÉR program „Webber”-„WebBér  megrendelés menüpontra kattintva indítható el. A megrendelés ill. a regisztráció részletes leírása az alábbi linken érhető el:
https://tudastar.novitax.hu/webber-megrendeles-kiprobalas/

Felhasználói szintek ill. jogosultságok
A hagyományos programjainkban megszokott módon lehetőség van a WebBér programban különböző felhasználókat, ill. a jogosultsági köröket létrehozni, melyről itt találnak bővebb információt:
https://tudastar.novitax.hu/webber-felhasznaloi-szintek-jogosultsagok/

WebBér használatának megkezdése céges felhasználóként
A WebBér program használatba vétele során a cégadatok, a személyi ill. munkaidő-adatok automatikusan feltöltődnek a WINTAX rendszerből az online felületre. A WebBér program használatba vételéről részletesen az alábbi linken olvashatnak:
https://tudastar.novitax.hu/szemelyek-es-jogviszony-adatok-feltoltese-webber-feluletre/

WebBér használatának megkezdése dolgozó jogosultsággal rendelkező felhasználóként
A céges használat megkezdése során a WINTAX rendszerből feltöltődik a dolgozó jogosultsággal rendelkező személyek e-mail címe, melyet a Novitax BÉR programban a Személyi adatok menüpontban az Elérhetőségek fülön rögzítettek. Dolgozói jogosultsággal a felhasználók kezelhetik személyi, valamint munkaidő, szabadság ill. távollét adataikat. Az időadatok kezeléséről az alábbi linken olvashatnak:
https://tudastar.novitax.hu/webber-munkavallaloi-jogosultsaggal-hasznalhato-funkciok-szabadsag-igenyles/

A WebBér program használatával kapcsolatos felhasználói leírásainkat megtalálják az alábbi linken található bejegyzésekben.
https://tudastar.novitax.hu/program/webber/

További termékeink

NTAX Kettős könyvviteli program

NTAX

Kettős könyvvitel

TAXA Egyszeres könyvviteli program

TAXA

Egyszeres könyvvitel

IPTAX

Pénzügyi rendszer

UTAK Útnyilvántartó program

UTAK

Útnyilvántartó