Kalkulátorok

naprakészen

számolunk

Hagyományainknak megfelelően a WINTAX is követi alap filozófiánkat.

A bér és jövedelem kalkulátor a NOVITAX Kft. bérszámfejtő programja alapján készült, ennek megfelelően magas színvonalú, pontosan és megbízhatóan kalkulálja a bruttó bérből a nettó bért, a levont járulékokat, a fizetendő járulékokat.

A NOVITAX bérszámfejtő programjával egyezően készült bér és jövedelem kalkulátor a bruttó jövedelemből kiszámítja a nettó jövedelmet, az első házas kedvezmény, a családi kedvezmény, a személyi kedvezmény és az egyéb kedvezmények figyelembevételével.

A bér és jövedelem kalkulátor a nettó jövedelem megadása esetén kiszámítja a bruttó jövedelmet, az első házas kedvezmény, a családi kedvezmény, a személyi kedvezmény és az egyéb kedvezmények figyelembevételével egyezően a NOVITAX bérszámfejtő programjával.

Próbáld ki a bér és jövedelem kalkulátorunkat, az alapján képet kaphatsz a NOVITAX ügyviteli programokról, meggyőződhetsz arról, hogy ügyviteli programjaink használatával mennyire egyszerű számfejteni és kiszolgálni az ügyfeleidet.

A bér és jövedelem kalkulátor szolgáltatásán túl, munkádhoz további segítséget kaphatsz a NOVITAX felhő alapú, a bérszámfejtést előkészítő rendszerétől, a WebBértől. A WebBérben minden munkavállaló és egyszerűsített foglalkoztatott számára nyithatsz egy személyi ügyfélkaput, amelyben a NAV-os ügyfélkapuhoz hasonlóan, közvetlen eléréssel intézheted az alkalmazott (munkavállaló) és az egyszerűsített foglalkoztatott személy és munkaügyi adatainak egyeztetését, készítheted a beosztásokat, eljuttathatod a számfejtési dokumentumokat, a személyek (munkavállalók és egyszerűsített foglalkoztatottak) vezethetik e-jelenléti íveiket.

A bér és jövedelem kalkulátor nem számfejt, csak megjeleníti a fontosabb jövedelem adatokat, a bérszámfejtésre ajánljuk neked a NOVITAX bérszámfejtő programját, amely előkészíti a számfejtést, könnyedén gyorsan és pontosan számfejt, vezeti a bérügyvitelhez szükséges analitikákat, kiegészítő nyilvántartásokat, kezeli az összes jövedelem típust, beleértve az ellátások számfejtését is (pl. táppénz). Ismeri a folyton változó jogszabályokat, határidőre készíti el a bevallásokat, adatszolgáltatásokat. Kezeli a változó munkarend, munkaidő (pl. munkaidőkeret) adatait. Kiszámolja a teljesítménybéreket, nyilvántartja a kedvezményekre jogosító adatokat, vezeti a szabadság nyilvántartást.

Mindig naprakész, a jogszabálykövetés ingyenes, hálózatban korlátozás nélkül több számfejtő is dolgozhat egy időben, integrált ügyviteli rendszerünk részeként használva, adatokat ad és vesz át a könyvelő programjainkból.

A hatályos jogszabályok betartása érdekében javasoljuk a program január hónaptól történő használatba vételét.

Bővebben »

A cafetéria kalkulátorral a cafetéria lehetőségek közül kiszámolhatod a számodra legkedvezőbb cafetéria juttatás összetételt. A cafetéria kalkulátorban kiválasztható az összes juttatható cafetéria, a kalkulátor figyelembe veszi a juttatások egyedi és egymás mellett adható korlátait.

Vagyis a cafetéria kalkulátor figyelembe veszi az egyes cafetéria elemek adózási szabályait, amely alapján a személy optimalizálhatja a bruttó (vagy nettó) összegben rendelkezésre álló keret felhasználást.

A cafetéria kalkulátor a NOVITAX bérszámfejtő programjában is használt számításokat, algoritmusokat használja, ezért, ha a cafetéria kalkulátorral elégedett voltál, próbáld ki a bérszámfejtő programot is.

A cafetéria kalkulátor szolgáltatásán túl, bérszámfejtési munkádhoz további segítséget kaphatsz a NOVITAX felhő alapú, a bérszámfejtést előkészítő rendszerétől, a WebBértől. A WebBérben minden munkavállaló és egyszerűsített foglalkoztatott számára nyithatsz egy személyi ügyfélkaput, amelyben a NAV-os ügyfélkapuhoz hasonlóan, közvetlen eléréssel intézheted az alkalmazott (munkavállaló) és az egyszerűsített foglalkoztatott a személy és munkaügyi adatok egyeztetését, készítheted a beosztásokat, eljuttathatod a számfejtési dokumentumokat, a személyek (munkavállalók és egyszerűsített foglalkoztatottak) vezethetik e-jelenléti íveiket.

A cafetéria kalkulátor nem számfejt, csak megjeleníti a fontosabb jövedelem adatokat, a bérszámfejtésre ajánljuk neked a NOVITAX bérszámfejtő programját, amely előkészíti a számfejtést, könnyedén gyorsan és pontosan számfejt, vezeti a bérügyvitelhez szükséges analitikákat, kiegészítő nyilvántartásokat, kezeli az összes jövedelem típust, beleértve az ellátások számfejtését is (pl. táppénz). Ismeri a folyton változó jogszabályokat, határidőre készíti el a bevallásokat, adatszolgáltatásokat. Kezeli a változó munkarend, munkaidő (pl. munkaidőkeret) adatait. Kiszámolja a teljesítménybéreket, nyilvántartja a kedvezményekre jogosító adatokat, vezeti a szabadság nyilvántartást.

Mindig naprakész, a jogszabálykövetés ingyenes, hálózatban korlátozás nélkül több számfejtő is dolgozhat egy időben, integrált ügyviteli rendszerünk részeként használva, adatokat ad és vesz át a könyvelő programjainkból.

A hatályos jogszabályok betartása érdekében javasoljuk a program január hónaptól történő használatba vételét.

Bővebben »

Amennyiben tudni szeretnéd, hogy a kismama milyen ellátásra és meddig jogosult, használd a Gyermek gondozási idő kalkulátorunkat. A Gyermek gondozási idő kalkulátor használatához meg kell adnod a szülés várható időpontját, a továbbiakat a Gyermek gondozási idő kalkulátor kiszámolja neked.

A Gyermek gondozási idő kalkulátor segítségével tehát, a születés (várható) időpontja alapján kiszámolhatod, hogy mely ellátásra meddig lesz jogosult a kismama.

Próbáld ki a gyermek gondozási kalkulátorunkat, amely alapján képet kaphatsz a NOVITAX ügyviteli programokról, meggyőződhetsz arról, hogy ügyviteli programjaink használatával mennyire egyszerű számfejteni és kiszolgálni az ügyfeleidet.

A gyermek gondozási kalkulátor szolgáltatásán túl, munkádhoz további segítséget kaphatsz a NOVITAX felhő alapú, a bérszámfejtést előkészítő rendszerétől, a WebBértől. A WebBérben minden munkavállaló és egyszerűsített foglalkoztatott számára nyithatsz egy személyi ügyfélkaput, amelyben a NAV-os ügyfélkapuhoz hasonlóan, közvetlen eléréssel intézheted az alkalmazott (munkavállaló) és az egyszerűsített foglalkoztatott a személy és munkaügyi adatok egyeztetését, készítheted a beosztásokat, eljuttathatod a számfejtési dokumentumokat, a személyek (munkavállalók és egyszerűsített foglalkoztatottak) vezethetik e-jelenléti íveiket.

A gyermek gondozási kalkulátor nem számfejt, csak megjeleníti a fontosabb jövedelem adatokat, a bérszámfejtésre ajánljuk neked a NOVITAX bérszámfejtő programját, amely előkészíti a számfejtést, könnyedén gyorsan és pontosan számfejt, vezeti a bérügyvitelhez szükséges analitikákat, kiegészítő nyilvántartásokat, kezeli az összes jövedelem típust, beleértve az ellátások számfejtését is (pl. táppénz). Ismeri a folyton változó jogszabályokat, határidőre készíti el a bevallásokat, adatszolgáltatásokat. Kezeli a változó munkarend, munkaidő (pl. munkaidőkeret) adatait. Kiszámolja a teljesítménybéreket, nyilvántartja a kedvezményekre jogosító adatokat, vezeti a szabadság nyilvántartást.

Mindig naprakész, a jogszabálykövetés ingyenes, hálózatban korlátozás nélkül több számfejtő is dolgozhat egy időben, integrált ügyviteli rendszerünk részeként használva, adatokat ad és vesz át a könyvelő programjainkból.

A hatályos jogszabályok betartása érdekében javasoljuk a program január hónaptól történő használatba vételét.

Bővebben »

Az adókalkulátorral a vállalkozások járulék terheit lehet kalkulálni. Az adókalkulátor egyik nagy előnye, hogy össze lehet hasonlítani a vállalkozás járulékterheit a különböző adózási módokban.

Az adókalkulátor tehát a felhasználó által rögzített adatok alapján, a társasági adós, a személyi jövedelemadós, a katás és a kisvállalkozási adós vállalkozások járulék terheit számítja ki és hasonlítja össze.

Az adókalkulátor segít a legkevesebb közterhet jelentő adózási forma kiválasztásában, a NOVITAX-nak minden választott adózási módra van minőségi megoldása. A személyi jövedelemadós és katás vállalkozások könyvelésére az egyszeres könyvviteli program (TAXA), a társasági adós és kisvállalkozási adós vállalkozások könyvelésére a kettős könyvviteli program (NTAX).

Az adókalkulátor arra is alkalmas, hogy a tényleges könyvelési adatok birtokában folyamatosan lehessen ellenőrizni az adózási módra vonatkozó döntésünket.

Bővebben »

„VSZJA-s” egyéni vállalkozók

Az egyéni vállalkozók eredménykalkulátorát ajánljuk az egyszeres könyvvitelt vezető egyéni vállalkozóknak és az egyszeres könyvvitelt vezető egyéni vállalkozók könyvelőinek.

Az egyéni vállalkozók eredménykalkulátora bekér néhány üzleti adatot, amely alapján az egyéni vállalkozók eredménykalkulátora kiszámolja, hogy az egyéni vállalkozó milyen eredményre és adóra számíthat, amennyiben vállalkozás üzleti eredményei az általa megadott számok szerint teljesülnek.

Az egyéni vállalkozók eredménykalkulátora tehát az egyszeres könyvvitelt vezető, személyi jövedelemadóval adózó egyéni vállalkozások fizetendő személyi jövedelemadóját és a vállalkozói osztalék alap után fizetendő egészségügyi hozzájárulás összegét kalkulálja ki a felhasználó által megadott üzleti adatok alapján.

Az egyéni vállalkozók eredménykalkulátora a NOVITAX egyszeres könyvviteli programja, a TAXA alapján készült, amely teljeskörűen megoldja az egyszeres könyvvitelt vezető egyéni vállalkozások és egyéb szervezetek (pl. non profit) könyvelését.

Az egyszeres könyvviteli program akár havonta megjelenítheti az egyéni vállalkozás tényleges eredményét, amely összehasonlítható az egyéni vállalkozások eredménykalkulátorának adataival.

Bővebben »

A kettős könyvvitelt vezetők eredménykalkulátorát a kettős könyvvitelt vezető vállalkozások számára javasoljuk használni. A kettős könyvvitelt vezetők eredménykalkulátorát a kezelőnek az eredménykimutatáshoz hasonlító adatokkal kell feltöltenie, amely alapján a kettős könyvvitelt vezetők számára a kalkulátor kiszámolja az adót, az adózott eredményt, és az osztalékot.

Az eredménykalkulátor tehát a kettős könyvvitelt vezető, társasági nyereségadóval adózó vállalkozások fizetendő társasági nyereség adóját kalkulálja ki a felhasználó által megadott értékek alapján. A bevételek és a ráfordítások a kettős könyvvitel összköltségtípusú eredmény kimutatásához hasonló bontásban adhatók meg, amelyekből a program kalkulálja az adót, az adózott eredményt és az osztalékot.

A kettős könyvvitelt vezetők és a társasági nyereségadóval adózott vállalkozások eredménykalkulátora a NOVITAX kettős könyvviteli programjával (NTAX) hasonló módon kalkulálja az eredményt, de természetesen nem könyvel.

Ezért ajánljuk a figyelmedbe a NOVITAX Kft. kettős könyvviteli programját, amely a főkönyvi könyvelés mellett egy programban vezeti a fontosabb analitikákat (áfa, folyószámla, eszköz stb.), nyitja, könyveli és zárja az üzleti évet.

A gyors és ellenőrzött kézi adatrögzítés mellett sokféleképpen tudja fogadni és automatikusan könyvelni a be és kimenő számlákat, az OPG adatokat (online pénztárgépek adatai), a banki adatokat.

A gépi adatbevitel, a beépített tudás, könyvelési automatizmusok miatt a könyvelés naprakészen vezethető, így például a kettős könyvvitelt vezetők eredménykalkulátora alapján kiszámolt adatok összevethetők a könyvelési adatokkal, eltérés esetén a várható eredmény az eredménykalkulátorral újra számolható.

Bővebben »

Az adókalkulátorral a vállalkozások járulék terheit lehet kalkulálni. Az adókalkulátor egyik nagy előnye, hogy össze lehet hasonlítani a vállalkozás járulékterheit a különböző adózási módokban.

Az adókalkulátor tehát a felhasználó által rögzített adatok alapján, a társasági adós, a személyi jövedelemadós, a katás és a kisvállalkozási adós vállalkozások járulék terheit számítja ki és hasonlítja össze.

Az adókalkulátor segít a legkevesebb közterhet jelentő adózási forma kiválasztásában, a NOVITAX-nak minden választott adózási módra van minőségi megoldása. A személyi jövedelemadós és katás vállalkozások könyvelésére az egyszeres könyvviteli program (TAXA), a társasági adós és kisvállalkozási adós vállalkozások könyvelésére a kettős könyvviteli program (NTAX).

Az adókalkulátor arra is alkalmas, hogy a tényleges könyvelési adatok birtokában folyamatosan lehessen ellenőrizni az adózási módra vonatkozó döntésünket.

Bővebben »

„VSZJA-s” egyéni vállalkozók

Az egyéni vállalkozók eredménykalkulátorát ajánljuk az egyszeres könyvvitelt vezető egyéni vállalkozóknak és az egyszeres könyvvitelt vezető egyéni vállalkozók könyvelőinek.

Az egyéni vállalkozók eredménykalkulátora bekér néhány üzleti adatot, amely alapján az egyéni vállalkozók eredménykalkulátora kiszámolja, hogy az egyéni vállalkozó milyen eredményre és adóra számíthat, amennyiben vállalkozás üzleti eredményei az általa megadott számok szerint teljesülnek.

Az egyéni vállalkozók eredménykalkulátora tehát az egyszeres könyvvitelt vezető, személyi jövedelemadóval adózó egyéni vállalkozások fizetendő személyi jövedelemadóját és a vállalkozói osztalék alap után fizetendő egészségügyi hozzájárulás összegét kalkulálja ki a felhasználó által megadott üzleti adatok alapján.

Az egyéni vállalkozók eredménykalkulátora a NOVITAX egyszeres könyvviteli programja, a TAXA alapján készült, amely teljeskörűen megoldja az egyszeres könyvvitelt vezető egyéni vállalkozások és egyéb szervezetek (pl. non profit) könyvelését.

Az egyszeres könyvviteli program akár havonta megjelenítheti az egyéni vállalkozás tényleges eredményét, amely összehasonlítható az egyéni vállalkozások eredménykalkulátorának adataival.

Bővebben »

A kettős könyvvitelt vezetők eredménykalkulátorát a kettős könyvvitelt vezető vállalkozások számára javasoljuk használni. A kettős könyvvitelt vezetők eredménykalkulátorát a kezelőnek az eredménykimutatáshoz hasonlító adatokkal kell feltöltenie, amely alapján a kettős könyvvitelt vezetők számára a kalkulátor kiszámolja az adót, az adózott eredményt, és az osztalékot.

Az eredménykalkulátor tehát a kettős könyvvitelt vezető, társasági nyereségadóval adózó vállalkozások fizetendő társasági nyereség adóját kalkulálja ki a felhasználó által megadott értékek alapján. A bevételek és a ráfordítások a kettős könyvvitel összköltségtípusú eredmény kimutatásához hasonló bontásban adhatók meg, amelyekből a program kalkulálja az adót, az adózott eredményt és az osztalékot.

A kettős könyvvitelt vezetők és a társasági nyereségadóval adózott vállalkozások eredménykalkulátora a NOVITAX kettős könyvviteli programjával (NTAX) hasonló módon kalkulálja az eredményt, de természetesen nem könyvel.

Ezért ajánljuk a figyelmedbe a NOVITAX Kft. kettős könyvviteli programját, amely a főkönyvi könyvelés mellett egy programban vezeti a fontosabb analitikákat (áfa, folyószámla, eszköz stb.), nyitja, könyveli és zárja az üzleti évet.

A gyors és ellenőrzött kézi adatrögzítés mellett sokféleképpen tudja fogadni és automatikusan könyvelni a be és kimenő számlákat, az OPG adatokat (online pénztárgépek adatai), a banki adatokat.

A gépi adatbevitel, a beépített tudás, könyvelési automatizmusok miatt a könyvelés naprakészen vezethető, így például a kettős könyvvitelt vezetők eredménykalkulátora alapján kiszámolt adatok összevethetők a könyvelési adatokkal, eltérés esetén a várható eredmény az eredménykalkulátorral újra számolható.

Bővebben »

A társasági adó felajánlás kalkulátor akkor használható, ha a társasági adó alanyának van eredménye és az az után fizetendő adóból felajánlást szeretne tenni.

Ebben az esetben a társasági adó felajánlás kalkulátor a társasági adó alanyainak nyújt segítséget a különböző támogatások alapján, a fizetendő adójukból igénybe vehető adókedvezmény, adójóváírás mértékének a kiszámításához.

A társasági adó felajánlást a kalkulátor mellett kezeli a NOVITAX kettős könyvviteli programja (NTAX) is, a társasági adó felajánlás kalkulátor a felajánlás könyveléséhez is nyújthat segítséget.

Ezért ajánljuk a figyelmedbe a NOVITAX Kft. kettős könyvviteli programját, amely a főkönyvi könyvelés mellett egy programban vezeti a fontosabb analitikákat (áfa, folyószámla, eszköz stb.), nyitja, könyveli és zárja az üzleti évet.

A gyors és ellenőrzött kézi adatrögzítés mellett sokféleképpen tudja fogadni és automatikusan könyvelni a be és kimenő számlákat, az OPG adatokat (online pénztárgépek adatai), a banki adatokat.

A gépi adatbevitel, a beépített tudás, könyvelési automatizmusok miatt a könyvelés naprakészen vezethető, így például a kettős könyvvitelt vezetők eredménykalkulátora alapján kiszámolt adatok összevethetők a könyvelési adatokkal, eltérés esetén a várható eredmény az eredménykalkulátorral újra számolható.

Bővebben »

Ez a kalkulátor az időszaki elszámolású számlák teljesítési időpontjának a meghatározásához nyújt segítséget.

A teljesítés dátuma kalkulátor bekéri az ügylet első és utolsó napját, a számla keltét és a fizetési esedékesség dátumát.

A teljesítés dátuma kalkulátor a megadott adatok alapján megajánlja a teljesítés kelte dátumot.

A teljesítés dátuma kalkulátort tehát arra lehet használni, hogy a számlázáskor a megadott adatok alapján megajánlja a teljesítési dátumot, könyveléskor pedig ellenőrizze, hogy a számlán szereplő fizetési esedékesség megfelelően van megadva.

A teljesítés dátuma kalkulátor be van építve a NOVITAX számlázó és könyvelő programjaiba, vagyis azok már a számla rögzítésekor jelzik a jogszabályok szerinti teljesítési időt.

Bővebben »

A számlák lekérdezése szolgáltatás a beküldött számlákat kéri vissza NAV-tól xls (Excel) formátumban. A számlák lekérdezése szolgáltatás által lekért xls formátumú számlákat fel lehet használni egyeztetésre, hiba keresésre.

A számla lekérdező a Novitax Kft. online számlázó és bizonylatkezelő programjának, a WebTax-nak ingyenes szolgáltatása, amellyel a OSA számlákat lehet xls formátumban lekérni.

A NOVITAX számlázó és könyvelő programjai is visszakérik a NAV OSA számlákat, azok könyvelése után ellenőrzik a lekért és könyvelt számlák teljességét, valamint azt is, hogy minden lekért számlához van-e csatolva számlakép.

Ezért is ajánljuk a figyelmedbe a Novitax Kft. kettős könyvviteli programját (NTAX), amely a főkönyvi könyvelés mellett egy programban vezeti a fontosabb analitikákat (áfa, folyószámla, eszköz stb.), nyitja, könyveli és zárja az üzleti évet.

A gyors és ellenőrzött kézi adatrögzítés mellett sokféleképpen tudja fogadni és automatikusan könyvelni a be és kimenő számlákat, az OPG adatokat (online pénztárgépek adatai), a banki adatokat.

A gépi adatbevitel, a beépített tudás, könyvelési automatizmusok miatt a könyvelés naprakészen vezethető, így például a kettős könyvvitelt vezetők eredménykalkulátora alapján kiszámolt adatok összevethetők a könyvelési adatokkal, eltérés esetén a várható eredmény az eredménykalkulátorral újra számolható.

Bővebben »

A kalkulátor az átalányadóval adózó egyéni vállalkozók adóit és járulékát kalkulálja.
A január hónapra megadott bevételeket a kalkulátor a hátralévő hónapokra megismétli.
Mivel ez az adózási mód érzékeny a bevételek hónapok közötti megoszlására, így a havi bevételek megadásánál ezt vegyék figyelembe.
Kitöltendő adatok:
Költséghányad: Szja törvény szerinti költséghányadot kell kiválasztani.
Bevétel : Nettó (befolyt) bevétel.
Vállalkozás jellege: Egyéni vállalkozó főállású vagy főállás melletti vagy nyugdíjas lehet.
Minimum járulékalap: Bérminimum vagy minimálbér vonatkozik a vállalkozóra.
Szocho kedvezmény: Ha vonatkozik rá adókedvezmény, akkor be kell állítani.
15% Szja és járulék számításához kedvezmények megadása: Családi kedvezmény (eltartottak), NÉTAK, 25/30 év alattiak.
A kalkulátor a megadott adatok szerint számítja a befizetendő adókat és járulékokat.
A bevételből levonja a kiszámított adókat és járulékokat.
Az adatok xls-be exportálhatóak, ahol további számítások végezhetőek. (További költségek, adók…stb)

Az „Adatok törlése” gomb megnyomásával a kalkulátor adatai törlődnek.

Bővebben »