Novitax

minden, amit tudni szeretne

céginformáció

Ha a profi tudás szakmai alázattal, elhivatottsággal, szorgalommal párosul, nem maradhat el a siker!

Céginformáció

Élen az ügyvitelben

A NOVITAX történetet 1987-ben egy pályázat megnyerése indította el. A kisvállalkozók akkori érdekképviseleti szervezeteinél indítottunk számítógépes könyvelési szolgáltatást. Olyan környezetben kellett sikeres tevékenységet szerveznünk, amelyben a számítástechnikai képzettség nem volt jellemző, és az azóta közkeletű adózási fogalmak (áfa, szja, „tánya” stb.) is újdonságnak számítottak.

Ezek a külső körülmények jelentősen behatárolták fejlesztési lehetőségeinket, és ennek megfelelően olyan programot kellett írni, amely a kezelőtől nem feltételezi a számítástechnikai képzettséget, és az alapos számviteli, adózási ismereteket. Így született meg 1988-ban az egyszeres könyvviteli programunk, amely az adatok ellenőrzött bevitele után automatikusan könyvelt, adóbevallást készített, évet zárt, és nyitott, csomagban elkészítette az ügyfél részére átadandó kimutatásokat, igazolásokat. Programmegoldásaink, üzletpolitikánk, programvédelmi eljárásunk olyan újdonságokat tartalmazott, hogy joggal hirdethettük: „élen az ügyvitelben”. A sikeres könyvviteli szolgáltatásoknak híre ment, az egyszeres könyvvitel mellett készültek a további programok: bérszámfejtő program, kettős könyvviteli program, számlázó program, pénzügyi program, készletnyilvántartó és útnyilvántartó program.

Novitax Könyvelőlánc

Időben felismertük, hogy nem elég a jó program, annak használatát folyamatosan segíteni kell, ezért létrehoztuk a NOVITAX „könyvelő láncot”. Ügyfeleinkből felhasználói közösséget formáltunk – már az internet megjelenése előtt – több csatornán lehetőséget teremtettünk az egymásközti konzultációkra, tapasztalt cserére, nagy gondot fordítottunk ügyfeleink továbbképzésére, megszerveztük ügyfélszolgálatunkat. A NOVITAX könyvelő lánc számos eleme a mai körülményekhez igazítva megtalálható cégünk mindennapi tevékenységében.

Az integrált vállalatirányítási rendszer, a programozott minőség

Lassan beletörődtünk abba, hogy az egymást követő évek a jogszabályokban folyamatos változásokat hoznak, ráadásul a számítástechnika is rohamosan fejlődik. Igazodva a körülményekhez, mintegy ötévenként jelentősen átdolgoztuk programjainkat. Így jutottunk el a jelenleg forgalmazott Windows alapú, integrált, hálózatos ügyviteli rendszerünkhöz, a Win-Tax rendszerhez. Hagyományainknak megfelelően a vállaltirányítási rendszerünk is követi alap filozófiánkat: a beépített automatizmusok miatt használatához nem szükségesek kiemelkedő számítástechnikai, számviteli, adózási ismeretek. A Win-Tax programrendszerbe integráltuk, korábbi dos alapú programjainkat, ezzel új minőségi szintre léptünk, megvalósult a „programozott minőség”.