WebTax frissítés – 1.35-ös verzió

WebTax frissítés – 1.35-ös verzió
Frissítés dátuma: 2024.02.27.

WebTax Számla

  • Időszaki elszámolású (folyamatos teljesítésű) számlák teljesítés keltének kezelése
    A kimenő számla készítésekor és a bejövő bizonylat rögzítésekor pipálható az “Időszaki elszámolás”, majd beállítható az időszak kezdete és vége dátum, amely alapján a program megajánlja (ellenőrzi) a teljesítés kelte mező értékét.
  • Visszajelzés a NAV OSA rendszer üzeneteiről
    A NAV-hoz beküldött számlák beküldési státuszait eddig is jeleztük (pl: “NAV adat beküldés: beküldésre vár; beküldve, ellenőrzésre vár; sikeres; hiba”), a mostani verzióval a NAV OSA rendszer által küldött figyelmeztetésekről is adunk tájékoztatást.
  • Kimenő számlákhoz csatolható fájlok
    A kimenő számlák készítésekor eddig is csatolhatók voltak dokumentumok. A mostani verzióban a már elkészült számlákhoz utólag is csatolhatók dokumentumok. A funkció a számla mellett található “Részletek” gombra való kattintás után, alul érhető el, “Kapcsolódó fájlok hozzáadása” néven.
  • Kimenő számlák; a számlához kapcsolt fájlok csatolása számla e-mail küldésnél
    A kimenő számlákat készítésükkor automatikusan, vagy utólag manuálisan, e-mailben el lehetett küldeni a Vevőnek.

Jelenlegi verziónkkal nemcsak a számlák, hanem a számlákhoz kapcsolt dokumentumok is kiválaszthatók, és együtt elküldhetők (pl: teljesítés igazolás, szállítólevél, szerződés.stb). Akár a számla készítése közben is feltölthetők és kiválaszthatók, hogy mely dokumentumok legyenek a számlával együtt elküldve.

A nem azonnali számlaküldéskor a dokumentum utólag is kapcsolható a számlához. Először a kimenő számlához kell csatolni az elküldendő dokumentumot (számla melletti Részletek gomb, majd alul Kapcsolódó fájlok hozzáadása), ezután a számla mellett található Részletek gomb melletti lenyitható menüből az E-mail küldéssel kiválaszthatók a csatolni kívánt fájlok.

Mindkét esetben a kiválasztáskor láthatóak a fájlok méretei. Ha a csatolásra kiválasztott fájlok együttes mérete 3Mbyte felett van, akkor a program figyelmeztetést ad, hogy biztos szeretné-e a csatolmányokat elküldeni, 5Mbyte felett a program nem küldi el a dokumentumokat.

Szintén a számla mellett található Részletek gombra kattintással az E-mail lognál a csatolt fájlok darabszáma is rákerült a gémkapocs jelzésre (ha 1-nél több csatolt dokumentum volt).

  • Kimenő számla/Bejövő bizonylat tételnél felső megjegyzés
    A kimenő számlánál és a bejövő bizonylatoknál eddig is volt lehetőség a számla tételéhez megjegyzést rögzíteni, ez a megjegyzés a kimenő számlánál a tétel alatt jelent meg. Készítettünk egy felső megjegyzés mezőt, amely a tétel felett jelenik meg. Így már több megjegyzés fűzhető a számla tételéhez.
  • Bejövő bizonylatok; díjbekérő-számla kapcsolatok kezelése
    Bejövő számlát lehet készíteni bejövő díjbekérő alapján. A díjbekérő – bejövő számla kapcsolatot létre lehet hozni a bejövő számla rögzítését követően is. Az így létrehozott kapcsolatokat meg is lehet szűntetni:

    • díjbekérőről lehet indítani számlakészítést (kimenő számlához hasonlóan), a létrejövő számla kiegyenlítésébe beleszámít a díjbekérőre fizetett összeg.
    • bejövő bizonylatok Részletek oldalon alul új gombbal: Bizonylat kapcsolatok a program kilistázza az összes bizonylat kapcsolatot (módosító, sztornó, előleg, díjbekérő, és hamarosan a szállítólevél kapcsolatot is).

A kapcsolatok oldalon jelenleg két funkció van:

    • egy létező kapcsolatot fel lehet oldani. [Itt, ha a bizonylathoz kapcsolódik sztornó bizonylat is, akkor a sztornó kapcsolat létrehozásakor automatikusan létrehozott előleg/díjbekérő kapcsolatok is törlődnek, ha előleg/díjbekérő kapcsolatát töröljük az alapszámlának.]
    • ugyanitt lehetőség van utólag számlához/előlegszámlához már rögzített díjbekérőt kapcsolni (ugyanitt a későbbiekben lehet majd módosító/sztornó számla és szállítólevél kapcsolatot is kezelni.)
  • Számláim/Kimenő bizonylatok lista oldalon pdf számlakép megjelenítés egy kattintással
    Az elkészült kimenő számla számlaképe gyorsan, könnyen, egy kattintással elérhető a lista oldalon a számla sorszám mellett található gémkapocsra való kattintással.
  • Kimenő számla és Bejövő bizonylatok lista oldalon további szűrési lehetőségek

    • fizetési határidő (tól-ig) a kimenő és bejövő bizonylatok listában,
    • egyszerre több bizonylattömbre való szűrési lehetőség,
    • év váltáskor nyitott bizonylatokra való szűrési lehetőség

WebTax Pénzügy

  • A Banki tételek és Pénztári tételek listában van egy új szűrési lehetőség, a banki és pénztári tételek listában a bizonylathoz kapcsoltságra.

WebTax

  • Újabb beállítási lehetőség a Cégbeállítások/Számla beállítások fül alatt; az áfa/számviteli teljesítési dátumok rákerüljenek-e a számlára, ha azok nem térnek el a teljesítés keltétől.

Külön beállítható az áfa teljesítés és a számviteli teljesítés is, az itt választható lehetőségek:

  • csak eltéréskor (alapértelmezett)
  • mindig

WebTax Kimutatások

  • A Kimutatások menü alatt újabb szűrési lehetőség
    Évváltáskor nyitott bizonylatokra szűrési lehetőség

Üdvözlettel,
NOVITAX Kft.