Kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer (EPR)

A kormány a 80/2023. (III.14) számú Korm. rendeletében szabályozta a „Kiterjesztett gyártói felősségi rendszert”, az EPR rendszert, amelybe az érintetteknek 2023.05.31-ig kellett bejelentkezniük.

Az EPR rendszer 2023.07.01-én lép hatályba, vagyis a számlákon ettől a naptól kell az EPR díjat feltüntetni.

Ha eddig nem tettétek meg, tanulmányozzátok át az idézett kormányrendeletet, és amennyiben aszerint EPR alanyok vagytok, töltsétek le a WINTAX rendszer új verzióját (itt tölthető le), amely már kezeli az EPR díjat. Kérjük, hogy a program használatba vétele előtt olvassátok el a verzióinformációt, hogy az új rendszert hiba nélkül tudjátok használni (jóval rövidebb, mint a rendelet).

Figyelem!
Az EPR nem azonos a termékdíjjal, a két rendszer egymás mellett él, lehet olyan termék, amelyre mindkét díjat ki kell mutatni.

A kormányrendelet említést tesz egy negyedévente beküldendő EPR nyilvántartásról, amelyet szándékunkban áll elkészíteni, amint megtudjuk, hogy milyen adatokat kell ebben szerepeltetni.

Óvjuk környezetünket! A rendeletről alkotott véleményeket legfeljebb olyan papírra írjátok, amelyet másra még el lehet használni!

Jó munkát kívánva:
NOVITAX Kft.