E-aláírás kiszélesítése

e_alairas_fb

A közelmúltban osztottunk meg Önökkel egy NAV állásfoglalást, amely lényege, hogy bizonyos feltételek mellett az E-aláírással ellátott dokumentum, “kézzel aláírt” dokumentumnak tekinthető (a teljes levél itt olvasható).

Levelünk nem várt érdeklődést váltott ki, az eddig csak a számlák aláírására alkalmas e-aláírás más dokumentumokra való kiterjesztésére.

Örömmel értesíthetjük Önöket, hogy ez a mai naptól lehetségessé vált! Az új verzió telepítése után, az WINTAX programmal készített bármilyen pdf dokumentum elektronikusan aláírható, sőt bármely pdf dokumentum (olyanok, amelyek nem a programunkkal készültek, például egy fontos levél, szerződés stb.) is ellátható e-aláírással.

Így már nincs akadálya az M30-as adatszolgáltatás, a számfejtő lap, a beszámoló stb. e-aláírásának. Az Önök, és ügyfeleink biztonsága érdekében ajánljuk is a személyi adatokat tartalmazó, vagy az egyéb kényes dokumentumok elküldés előtti e-aláírását.

Az e-aláírás használata igen egyszerű:

  • A WINTAX program listanézegetőjében, rá kell kattintani az e-aláírás ikonra, amely után a program e-aláírással látja el a dokumentumot.
  • Az egyéb dokumentum e-aláírásához a főmenüben rá kell kattintani az “Egyéb” menüpont alatt található “PDF E-aláírás Novitax szerveren” funkcióra, be kell tallózni az aláírandó dokumentumot. Részletesebb információ itt olvasható.

Az e-aláírásnak, és a dátum bélyegzőnek a nagy előnye, hogy az ilyen dokumentum minden eljárásban hitelesnek tekinthető (a pdf (a kép) tartalma utólag, gyakorlatilag nem változtatható meg, szemben az aláírás nélküli pdf-el). A hitelesség szempontjából nincs jelentősége, de szeretnénk, ha tudnák, hogy a funkció a dokumentumokat a Novitax Kft. aláírásával látja el.

Talán az is fontos információ, hogy az aláírási csomagokkal aláírható dokumentumok számába beletartoznak az aláírt számlák is, kérjük, hogy a szolgáltatás megrendelésekor ezt vegyék figyelembe!

Az e-aláírás szolgáltatásunkhoz egy hiteles, külső vállalkozást vettünk igénybe, így sajnálatos módon, azt nem tudjuk díjmentesen biztosítani. Az e-aláírás csomagok itt tekinthetők és rendelhetők meg.

Abban a reményben, hogy szolgáltatásainkat egy újabb, könnyen használható, hasznos funkcióval bővítettük, üdvözlettel:

Novitax Kft.