WINTAX programrendszer 2021. évi, 22.00. verzió!

wintax 2021 22_00

2020.12.30-án feltöltöttük honlapunkra a WINTAX programrendszer 2021. évi első, 22.00. verzióját, amelyben valamennyi modul már a 2021-ben érvényes és ismert jogszabályok szerint működik. Minden modul használható, a modulokban elérhető a kezelési kézikönyv, a súgó és a verzió információ.

Bár a telepítőben benne van, de a bérszámfejtő programunk 2021. évi verzióját egyelőre nem tudják használni (nem indul el).

Ennek oka, hogy a 2021. évi programverzió első feltöltéséig nem lett kihirdetve a 2021. január elsejétől érvényes minimálbér és garantált bérminimum, amelyek alapjai számos számfejtési funkciónak. De hiányzik még a 21T1041-es bejelentő lap, és “kilépő adatlap” is.

A bérszámfejtő program használható verziójának feltöltéséről tájékoztatni fogjuk Önöket.

Szintén információ hiány miatt (pl. 2021-es áfa bevallás, 2108-as adatszolgáltatás stb.) könyvelő programjaink egyes funkciói ideiglenesen nem használhatóak, a működő részeit viszont nyugodtan használják.

Az adatállományok gépi nyitásához a 2021. évi verzió mellett le kell tölteni a 2020. évi programok új, 21.09-es verzióját is, amely innen tölthető le, és amelyekben már megtalálhatóak a gépi nyitás előkészítő funkciói (így például a bérszámfejtő programban a zárás funkció).

Programátvételi lapot csak akkor kérjük beküldeni, ha az előző évhez képest változtak a cégadatok, vagy a programhasználati igény (cégek száma változik, új modulokat rendelnek, vagy más fontos változás volt.). A programátvételi lap honlapunkon kitölthető, vagy letölthető.

REGISZTRÁCIÓ
Regisztrált ügyfeleinknek (akik már az előző évben is használták programjainkat) felhasználóként magukat, és a gépeiket nem kell újra regisztrálniuk, a regisztrációt az előző év alapján megelőlegezzük. Nem vonatkozik ez a feldolgozott cégekre, amelyeket regisztrálni kell. A cég regisztrációt azonban segíti, hogy a program felhasználói kérésre regisztrálhatja az előző évben kezelt cégeket. Bővebben itt!

A nem regisztrált ügyfeleinknek (akik ebben az évben kezdték el programjainkat használni) létre kell hozniuk a regisztrációs fiókjukat, az ezt segítő leírás itt található.
.
A regisztrációkezelő felhasználók körében bekövetkező változásokat az adminisztrátor e-mailben is eljuttathatja hozzánk, amely módjáról kiküldött tájékoztatónk itt olvasható.

WEBES PROGRAMJAINK HASZNÁLATA
A WINTAX programhoz igazítva, annak kiegészítéseképp Önök és ügyfeleik megrendelhetik, és használhatják webes programjaink, a WebBér, és a WebTax programokat.

A webes programok felhasználási lehetőségeinek megismerésére, kezelésük elsajátításának segítésére Novitax videótárban számos videó található.

Számlázó programjaink első verziói, az óvatosság elve alapján, egyelőre a NAV xml 2.1-es verzióban továbbítják számláikat a NAV-hoz. Ennek fő oka, hogy ígérete szerint a NAV 2021.01.04-re biztosítja a 3.0-s xml verzió beküldési éles felületét, amelyet szeretnénk kipróbálni, mielőtt esetleg az azonnali áttéréssel hibaüzenetek tömkelegét generálnák Önöknél.

Ez összhangban van a NAV “amnesztia” rendeletével (a rendelet itt olvasható), amely szerint, 2021.03.31-ig a számlák továbbra is beküldhetők a 2.1-es xml formátumban.

Persze nem szeretnénk addig húzni az időt, amint meggyőződtünk arról, hogy az éles 3.0-s xml beküldés hibátlanul működik, átállunk arra, az átállásról értesíteni fogjuk Önöket.

Az új verziókról bővebben a verzió információkban olvashatnak, amelyek már honlapunkon is megtekinthetők.

Köszönve eddigi bizalmukat, az újévben is számítva Önökre, ezúton is eredményekben gazdag, boldog új évet kívánva, üdvözlettel:
NOVITAX Kft.