HÍRLEVÉL 2020/02.

Tisztelt Partnereink!

Nem mindennapi időket élünk, a járvány alaposan felforgatta a megszokott életünket! A legtöbbünket otthoni munkavégzésbe szorított, de valamennyien próbálunk alkalmazkodni a megváltozott viszonyokhoz. Mi például, ahogy tudjuk, ellátjuk az ügyfélszolgálati munkánkat, és fejlesztjük programjainkat.

Visszatekintve az elmúlt időszakra, úgy gondoljuk, hogy az első negyedévben történt annyi fontos dolog, hogy azokra felhívjuk a figyelmüket. Ezért döntöttünk úgy, hogy kiadunk egy újabb hírlevelet.

Az első negyedéves fejlesztéseinknek két fő iránya volt:

A váratlan, és az előre bejelentett jogszabályi változások átvezetése programjainkon, amely fejlesztésekről a programjaink tudástárában találnak információkat. Hírlevelünkben ebből csak a fontosabbakat ismételjük meg.

Kihasználva a megnyíló lehetőségeket, további lépéseket tettünk az ismételt rögzítés nélküli könyvelési, bérszámfejtési munka eléréshez. Az ezzel kapcsolatos elképzeléseinket, fejlesztéseinket, illetve a várható fejlesztéseinket körlevelek formájában juttattuk el Önökhöz. Tapasztalataink szerint a körlevelek nem minden esetben jutottak el a címzettekhez, így most azokat közreadjuk ismét, hátha a “home office”-ban több idejük marad elolvasni, és felkészülni a leírtak munkájukban való befogadására.

Ha ezeket az anyagokat elolvassák, remélem az Önök számára is kirajzolódik az a világos koncepció, amely mentén a fejlesztéseink haladnak. És higgyék el, ha akarjuk, ha nem, az ügyviteli munka, ezzel együtt az ügyviteli szolgáltatás is átalakulóban van, aki talpon akar maradni, annak tovább kell lépnie.

Hírlevelünkben tehát ismertetjük a NOVITAX megoldásokat, majd ismét felkínáljuk egyes programjaink ingyenes használatát, annak érdekében, hogy a gyakorlatban is megismerjék, ki tudják próbálni, és be tudják gyakorolni az ismételt bizonylatrögzítés nélküli munkát, mielőtt azt ügyfeleikre is kiterjesztenék.

És higgyék el azt is, hogy ígérhet bárki bármit, bármilyen szuper megoldást, a NOVITAX programjaival a NOVITAX által fejlesztett programok tudnak a legjobban, és a legkevesebb problémával együttműködni, ebben senki sem lehet nálunk jobb.

Vigyázzanak magukra, ha tehetik maradjanak otthon, és szabadidejükben olvasgassák hírlevelünket, éljük túl a mostani időket, és alakítsuk együtt a jövőt.

A WINTAX RENDSZER HÍREI:

1.) Kettős könyvviteli program (NTAX)

Az első negyedéves fejlesztések, és azok használatának a leírása itt olvasható.

Jelentősen fejlesztettük az őstermelői analitikát, amely változásai itt olvashatók.

Többször közreadtuk, de ismét szeretnénk felhívni a figyelmüket az előleg kezelés 2020-tól használható új megoldására, amely leírása itt található.

Külön felhívjuk a figyelmüket az időbeli elhatárolások kezelésére, az ezzel kapcsolatos anyag itt olvasható.

A koronavírus miatti intézkedési csomag következtében jelentősen (alapjaiban) megváltozott a 20KIVA nyomtatvány, amelyből egyelőre csak a negyedéves bevallás használható, de az éves bevallás is hamarosan használható lesz.

2.) Egyszeres könyvvitel (TAXA)

Elkészíthető az egyéni vállalkozók SZJA bevallása. A bevallás elkészítésének leírását itt találják meg.

A helyi iparűzési bevallás elkészítésének leírása itt található.

A program elkészíti az Egyéb szervezetek 1929-es bevallását, a bevallás készítésének leírása itt található.

Elkészíthető a 2001-es bevallás, a bevallás készítésének leírása itt található.

Véleményünk szerint a kata szerint adózóknak továbbra is szükségük van könyvlőre, az ezzel kapcsolatos levelünk itt olvasható.

3.) Bérszámfejtő program (BÉR)

A bérszámfejtő program “slágere” ebben az időszakban a 03.01-től érvénybe léptetett, a koronavírus járvány miatti intézkedések bérszámfejtő programunkban való fejlesztése volt, ezért minden válogatás nélkül, az ezzel kapcsolatos összes anyagra híjuk fel ismét a figyelmet, amely anyagok itt érhetők el.

4.) Integrált pénzügyi nyilvántartó program (IPTAX)

Az integrált pénzügyi nyilvántartó programban számos egyszerűbb fejlesztés volt, leginkább az IPTAX/WebTax kapcsolatokon dolgoztunk, amelynek majd a következő negyedévben lesznek látható eredményei.

Fontos eseménynek tartjuk, hogy mi is áttérhettünk a PDF alapú számlázásra, melynek értesítő levele itt olvasható.
Az Önök kérésére az ügyben állásfoglalást is kértünk a NAV-tól, amely teljes szövege pedig itt látható.

Fontosnak tartjuk, ezért ismét felhívjuk a figyelmüket a támogatott és folyamatosan frissített operációs rendszerek használatára. Az ezzel kapcsolatos korábbi levelünk itt olvasható.

5.) Az ismételt adatrögzítés nélküli ügyviteli munka bevezetése

A “digitalizálás” megfogalmazásban rejlő veszélyekre ebben a levélben hívtuk fel a figyelmüket.

Programjaink digitalizálásának magasabb szintre való emeléséről közreadott koncepciónk itt olvasható.

Szeretnénk, ha Önök az elsők között lennének, akik használják az új szoftver lehetőségeket, ezért saját vállalkozásukra felajánlottuk a WebTax program, és az abból a könyvelő programba történő feladás ingyenes használatát. Ennek elsősorban az volt a célja, hogy az év hátralevő részében megismerjék ezeket a programokat, betanulják a kezelésüket, hogy 2021-től, amikortól igazán megteremtődnek a feltételek, azokat már profi szinten tudják használni. A részleteket tartalmazó levelünk itt található.

WebTax egy folyamatosa fejlődő program, például kiválóan lehet vele rögzíteni a pénztárgép zárásokat, és ha azokat egyszer a könyvelő kontírozta, akkor a rögzítés egyben könyvelés is. A részletesebb leírás itt található.

Az első negyedévben továbbfejlesztettük az online személyi és munkaidő nyilvántartó programunkat, a WebBér programot, amely használata jelentősen csökkenti a bérszámfejtő munkáját. Megteremti annak a lehetőségét, hogy a személyek, vagy a számfejtést előkészítők folyamatosan vezessék a jelenléti adatokat, a szabadság és egyéb távollét nyilvántartást, amely adatokat a bérszámfejtő egy menüpont indításával tölthet be a bérszámfejtő programjába.

A WebBérben a következő újdonságokat lehet használni:

Beosztás készítés (sablonból), a funkció részletes használatáról itt olvashatnak.

Otthoni munkavégzés kezelése a WebBér felületen:
Lehetőség van a munkaidő-analitikában az otthoni munkavégzés rögzítésére. A munkaidő analitikában jelezni lehet az otthoni munkavégzést. (home office) a kódja: 1-H

6.) WebBér Demó

WebBér felület kipróbálásakor használhatók a bérszámfejtő programban levő WebBérrel kapcsolatos funkciók is. A Demó igényléséről bővebben itt informálódhat.

Bér programból a WebBér Dokumentumtárba feltölthetők az M30 igazolások, Kilépő papírok (pdf formátumban), és a Jövedelem-nyilvántartó karton is.

Üdvözlettel,
NOVITAX Kft.