WINTAX programrendszer 2020. évi, 21.00 verzió

csomagos_verziofrissites_kicsiHonlapunkról letölthető a WINTAX programrendszer 2020. évi, 21.00. verziója!

A 21.00-ás verzió érvényességi dátumai a következők:
Demó változat érvényessége 2020.02.29.
Regisztrált verziók érvényessége:
Könyvelő programok 2020.03.31.
Bérszámfejtő program 2020.04.15.
Számlázó programok Nincs időkorlát
Program verzió érvényessége 2020.01.31.

A további változások az egyes programok verzióinformációiban találhatók.

2019.12.30-án feltöltöttük honlapunkra a Wintax programrendszer 2020. évi első, 21.00. verzióját, amelyben valamennyi modul már a 2020-ban érvényes és ismert jogszabályok szerint működik. Minden modul használható, a modulokban elérhető a kezelési kézikönyv, súgó és a verzió információ.

Bár a telepítőben benne van, de a bérszámfejtő programunk 2020. évi verzióját egyelőre nem tudják használni.

Ennek oka, hogy a 2020. évi programverzió első feltöltéséig nem lett kihirdetve a 2020-tól érvényes minimálbér és szakmai bérminimum, amelyek alapjai számos számfejtési funkciónak. Ezért a bérszámfejtő programra vonatkozó információk akkor lesznek érvényesek, ha a bérszámfejtő program a 2020. évi verzióban elindul.

Az adatállományok gépi nyitásához a 2020. évi verzió mellett le kell tölteni a 2019. évi programok új, 20.06-os verzióit, amelyekben már megtalálhatók a gépi nyitás előkészítő funkciói (így például a bérszámfejtő programban a zárás funkció).

A programátvételi lapot csak akkor kérjük beküldeni, ha az előző évhez képest változtak a cégadatok, vagy a programhasználati igény (cégek száma változik, vagy új modulokat rendelnek, stb.). A programátvételi lapot csak külön kérésre postázzuk, mert az a honlapunkon is kitölthető.

Regisztráció
Mint azt ígértük, az új regisztrációs rendszerben a programjainkat 2019-ben is használóknak felhasználókat és a gépeket nem kell regisztrálni, a regisztrációt az előző év alapján megelőlegezzük. Nem vonatkozik ez a feldolgozott cégekre, amelyeket azonban a felhasználó döntése esetén a program regisztrálja (lásd korábbi levelünk)

A 2020-ban új felhasználóknak létre kell hozniuk a regisztrációs fiókjukat, az ezt segítő leírás itt található, amelyet 2019-ben mindenki megkapott.

Ebben az évben a regisztráció kezelő felhasználókban bekövetkező változásokat az adminisztrátor e-mailben is eljuttathatja hozzánk, melynek módjáról kiküldött tájékoztatónk itt olvasható.

2020, a Webes programjaink bevezető éve
Ismételten felhívjuk a figyelmüket arra, hogy a bérszámfejtési és könyvelői munka digitalizálása, az ügyfélnél jelentkező adminisztrációs munkák ügyfélhez való kihelyezése valamint az ügyviteli szolgáltató (könyvelő iroda) és a szolgáltatást igénybe vevő cég közötti munkakapcsolatok egyszerűsítésére fejlesztett Webes programjainkat ügyfeleik és Önök 2020-tól már éles használatra megrendelhetik.
Ezek a programok a WebBér, és a WebTax az első lépéseknek is tekinthetők az ügyviteli munka digitalizálásában, amelyeket terveink szerint 2020-ban további lépések is követni fogják.

A bérszámfejtő program kilépés esetén a 2020. évi kilépő papírokat nyomtatja. Információink szerint a 20T1041-es bejelentő lapot az NAV január elején fogja honlapjára feltölteni, a NOVITAX Kft. még aznap feltölti a bérszámfejtő program azon változatát, amely már exportálja a T1041-es bejelentő lapba a személyek adatait.

Itt jegyezzük meg, hogy bérszámfejtő programunk 2019. évi verziója már elkészíti a 19M30-as adatszolgáltatást, amely elkészítéséhez a 2019. évi verziót is frissíteni kell (a verziószám 20.06.)

Fontos változás az előlegek kezelésében
Ügyfeleink kérésének eleget téve, 2020-tól az IPTAX, és az NTAX programokban is a végszámlába be lehet számítani a pénzügyileg nem rendezett előlegeket is. Tudjuk, hogy ilyen a vonatkozó jogszabályok miatt nem fordulhatna elő, de a gyakorlatban (átmenetileg) mégis előállhat ilyen helyzet.

A változtatást az tette lehetővé, hogy fő szabályként (megtartva a korábbi könyvelési technikát is) a kapott és adott előlegeket az NTAX nem vevőre és szállítóra, hanem pénzügyi teljesítésre könyveli, az előlegben levő áfát pedig áfára (nincs áfa átvezetés).

Egy cégen belül, egy könyvelési évben csak egy módszer használható, amely csak az első előleg könyveléséig változtatható meg, ezért kérjük, hogy az NTAX használatba vétele előtt olvassák el a vonatkozó verzióinformációt, és döntsék el, hogy melyik módszer szerint könyvelnek 2020-ban.

Az új verziókról bővebben a verzió információkban olvashatnak, amelyek már honlapunkon is megtekinthetők.

Köszönve eddigi bizalmukat, az újévben is számítva Önökre, ezúton is eredményekben gazdag, boldog újévet kívánva, üdvözlettel:

NOVITAX Kft.