2016-ra már nem fizethetők a béren kívüli és az egyes meghatározott juttatások!

“A béren kívüli és az egyes meghatározott juttatások” esetén nem alkalmazható az a szabály, hogy amennyiben a 2016-ra járó juttatást 2017. január 10-ig átadják, átutalják, akkor az, 2016-ban megszerzett jövedelemnek minősül. Ez a rendelkezés csak az előző évre vonatkozó munkabérre, jutalomra, valamint a társadalombiztosítási kifizetőhelynek minősülő, munkáltató által kifizetett adóköteles társadalombiztosítási ellátásokra vonatkozik.”

A helyes megoldás az, ha ezeket a 2017-es programban hóközi kifizetésként január hónapra számfejtik (ezek a juttatások eddig is pénzforgalmi szemléletűek voltak), és ennek megfelelően, mint azt a program is, Önök is 2017. évi juttatásként kezeljék.

Amelyik nyomtatvány nincs fenn a NAV honlapján, arról mi sem tudunk információt adni!
Kérjük, segítsék munkánkat azzal, hogy mielőtt felhívnának bennünket, vagy levelet küldenének, tájékozódjanak a NAV honlapján, és ha ott valamilyen nyomtatványt nem találnak meg, amelyre szükségük volna, akkor nálunk már ne is érdeklődjenek, mert mi is csak a nyomtatványok megjelenése után tudjuk a programot fejleszteni.
Például az M30-as nyomtatvány megjelenése után egy nappal már bekerült a programba, a hozzá tartozó nyilatkozat viszont nem, mert az akkor még nem volt hozzáférhető.
Ilyen például a 2017. évi programba kerülő adóelőleg nyilatkozat, amelyet a NAV már közzé tett, hamarosan mi is elkészítjük a saját verziónkat.

A T1041-et készítő verzió viszont már letölthető!
Ugyanebbe a sorba tartozik a T1041-es bejelentő lap sorozat, amely megtalálható a NAV honlapján, és már benne van a bérszámfejtő programunk 2017. évi verziójában.
A további nyomtatványok használhatóságáról is tájékoztatni fogjuk Önöket, kérjük, hogy ezzel kapcsolatban ne keressenek bennünket.

Kérésünk teljesítését előre is köszönve:

NOVITAX Kft.