„NAV xml” formátumú számlák átvétele az egyszeres könyvviteli programba

Mint azt bizonyára tudják, az egyszeres könyvviteli programunk fogadni és könyvelni tudja külső (nem NOVITAX) számlázó programokból érkező számlákat, amennyiben azok elő tudják állítani az átvételhez kidolgozott és a honlapunkon is megtalálható specifikáció szerinti köztes állományt.

„NAV xml” formátumú számlák átvétele az egyszeres könyvviteli programba

A köztes állományban vannak olyan mezők, amelyekkel a számlák könyvelési jogcímekhez rendelhetők, tehát szerencsés esetben a számlák fogadása és könyvelése automatikus is lehet, ezért amennyiben az megvalósítható, ezt a megoldást javasoljuk.

A NAV xml-t azonban valamennyi számlázó programnak elő kell tudnia állítani, ezért dolgoztuk ki azt a kiegészítő eljárást, amellyel már az egyszeres könyvviteli programba is be tudjuk emelni a számlákat a NAV mxl-en keresztül.

Mivel a NAV xml-ben nincsenek olyan információk, amelyekkel a számlákat könyvelési jogcímekhez lehetne rendelni (minimális hozzárendelési lehetőséget azért biztosít a feladási rendszer), ezért a TAXA programban létrehoztunk egy olyan felületet, amellyel az xml-ből beolvasott számlákat könyvelési jogcímekhez lehet rendelni.

A könyvelési jogcímekhez rendelt számlákat az egyszeres könyvviteli program automatikusan könyveli.