Tanítsa meg programját könyvelni!

tanitsa_meg_fb

“Könyvelési szabályok” néven használható egy olyan funkció, amellyel a bizonylattípusokhoz (bizonylat részlethez) könyvelési szabályokat lehet létrehozni. A könyvelési szabályok alapján bizonylatfeladásokkal érkező bizonylatokat (beleértve a NAV xml-t is) a mentett minták alapján a program önállóan könyveli.

A rendszer használata nagyon egyszerű. Ha érkezik egy olyan bizonylat, amely még nem fordult elő, de várható, hogy ezentúl többször felbukkan, akkor egy gomb megnyomásával a bizonylaton szereplő összegek nélkül tárolhatók azok a fontos adatok, amelyek alapján a feladás a bizonylattípust következő előfordulásakor fel tudja ismerni, hogy ugyanolyan (egyformán kontírozandó) bizonylatról van szó, és hozzárendeli az előzőekben kialakított könyvelési szabályt.

Ez nagyjából olyan, mint amikor a gyakran előforduló banki utalásokhoz sablonokat készítünk és használunk.

Könyvelési szabályok természetesen önállóan is létrehozhatók, a rendszer használata előtt talán érdemes is a gyakori esetekre a szabályokat rögzíteni.

Szabályt lehet készíteni például fizetési módra, partnerre, esetleg partnerre, és fizetési módra együtt, szinte bármilyen mezőre, vagy mezők kombinációjára, amely mezők a bizonylatfejben, vagy tételben előfordulnak.

A rendszer a konkréttól az általánosig elv alapján értékeli a bizonylatokat, szabály egyezőségeket (a bizonylatra egyszerre több szabály is érvényes) jelzi, ilyenkor a könyvelőnek kell választania kontírozást. Ilyen esetekben javasolt a szabályok felülvizsgálata.

Úgy gondoljuk, hogy ezzel az igen hasznos funkcióval jelentősen javítható a bizonylatfeladások hatékonysága, és egy újabb unalmas rutinmunkát vállal át Önöktől a programjuk.

A Könyvelési szabályok kezelési leírása itt található. Kérjük, próbálják ki és osszák meg velünk a használati tapasztalataikat.

Jó, és eredményes munkát kívánva, üdvözlettel:
Novitax Kft.