Letölthető honlapunkról a WINTAX rendszer 21.04-es verziója!

csomagos_verziofrissites_kicsi

A 21.04-es verzióban, információ hiány miatt, csak részben tudtuk átvezetni a 2020.07.01-től életbe lépő jogszabályváltozásokat:

Számlázó programok
A számlázó programokat átállítottuk arra, hogy 07.01-től a belföldi adóalanyok közötti számlákat áfa értékhatár nélkül továbbítsák a NAV számlaadattárába, a 2.0-s formátumban.

Július 1-től a belföldi adóalanyok közötti számlákon kötelező a vevő adószámának a feltüntetése is, ennek esetleges hiányára nem magánszemély és nem külföldi vállalkozás esetén fel is hívja a figyelmet a program.

Ezzel kapcsolatban csak annyi teendőjük van, hogy meggyőződnek arról, hogy a számlázó programjuk be van-e jelentve a NAV-hoz, van-e “Technikai felhasználói” jogosultságuk, és annak adatait megadták-e a számlázó programban. Az új funkcióról és szabályokról itt olvashatnak.

Bérszámfejtő program
A verzió kiadásának napján az új Tb törvényre vonatkozó módosító javaslatokat tárgyal az országgyűlés. Ezek megismeréséig, és a bérszámfejtési programunkon való átvezetéséig 07. hótól nem lehet számfejteni. Inkább ezt az utat választottuk, mint beengedjünk esetleg hibás, utólag javítandó számfejtéseket.

Amennyiben a jogszabály módosítási folyamatát lezárták, nagyon gyorsan (Novitax gyorsasággal) összerakjuk az új szabályok szerinti számfejtést, és kiadjuk a 21.05-ös verziót.

Könyvelő programok
Az előbbiekből is következik, hogy 07. hónaptól a könyvelő programokban egyelőre nem használható a “Bérfeladás” funkció.

Türelmüket kérjük még a belföldi “Összesítő jelentés” (M-es lapok) lekéréséhez is, amely funkció szintén nem használható a 07. hónaptól. Amint ezek a funkciók újra használhatóak lesznek, kiadjuk a 21.06-os verziót.

Kérjük, hogy az elkövetkező hetekben fokozottabban kísérjék figyelemmel a leveleinket, honlapunkat, és ha valamelyik funkció nem működik, elsőként azt ellenőrizzék, hogy az utolsó verzióval dolgoznak-e.

Ha igen, és az Önök által használt verzióban a hiányolt funkció körlevelünk szerint még nem használható, kérjük, ne telefonáljanak, ne írjanak levelet, mert az az értékes fejlesztési és tesztelési idő rovására megy. Higgyék el, a sürgető szavaik és leveleik nélkül is mindent megteszünk azért, hogy a leírt új verziókat minél előbb fel tudjuk tölteni.

A 21.04-es verzió (feltöltve 2020.06.29) érvényességi dátumai a következők:
Demó változat érvényessége 2020.02.29.
Regisztrált verziók érvényessége:
Könyvelő programok 2020.08.31.
Bérszámfejtő program 2020.09.15.
Számlázó programok nincs időkorlát
Program verzió érvényessége 2020.08.31.

Türelmüket és megértésüket köszönve,

Novitax Kft.