Egy adóklub margójára

zakoA tegnapi napon jelentős, és nem csökkenő érdeklődés mellett megtartottuk első online adóklub foglalkozásunkat. A téma: A 2020.07.01-TB törvény (tervezet) volt.

Az Önök által is ismert előadó, Széll Zoltánné (Ilonka) volt, aki most is humorral fűszerezett, nagyszerű előadást tartott, amely prezentációs anyagának elérhetőségét el fogjuk küldeni a résztvevőknek.

Nekem, az előadás végén, így pár nappal a jogszabály életbelépése előtt, különös vízióm támadt, amelyet most megosztok Önökkel.

Egy fontos eseményre voltam hivatalos, gondoltam megtisztelem a meghívóimat egy új ruhadarabbal, meg egyébként is viszketett mindenem, mert két és fél hónapja nem jártam bevásárlóközpontban, és sürgősen kellett valamit vennem. Gondoltam, veszek egy zakót.

Fel is próbáltam egyet, amelynek tetszett a színe, a szabása, úgy állt rajtam, mintha rám szabták volna. Már majdnem kifizettem, amikor észrevettem, hogy nincsenek rajta gomblyukak.

Szóltam az eladónak, aki hanyagul közölte, tudnak a dologról, már mások is szóltak, a tervezők megfeledkeztek róla, módosítási beadványt küldtünk nekik. Vegyem meg a zakót, majd értesítenek, ha lehet rá gomblyukat csinálni.

Jó mondtam, de ezen gombok sincsenek! Ember, mit akar maga a gombokkal, ha gomblyukak sincsenek, mire ez a nagy kapkodás. Már erről is küldtünk egy módosítási beadványt, még külön szerencse, hogy ezt a másodikat is be kellett adnunk, mert kiderült, hogy az első beadványunkra adott válaszban nem határozták meg pontosan a lyukak helyét, és színét, legalább így azt is beadhatjuk újra.

De mit foglalkozik maga ezekkel az apróságokkal, magának van határideje, nem nekünk, mondta az eladó, ha így is kell a zakó, vegye meg. Ha megjöttek a válaszok a beadványainkra, akkor elmondjuk, hogy utólag hogyan tudja módosítani a zakóját.

Már csak azt nem értem, hogy mindez miért éppen a tb törvény kapcsán jutott eszembe, és csak remélni merem, hogy a mi “zakónkon” azért lesznek gomblyukak, és gombok is.

Zelenák András