2008 7.0

Tisztelt Partnereink!

Mindannyiunk örömére megjelent a 2008-as adatszolgáltatás 7.0-ás verziója!

2008_7_0 fb

A főbb változások a következők:

Az Egyszerűsített foglalkoztatott foglalkoztatás ideje évi 180, havi 20 napra változott
2020. december 31-ig a növénytermesztési, erdőgazdálkodási, állattenyésztési, halászati, vadászati ágazatba tartozó munkavégzés keretében megvalósuló alkalmi és idénymunka esetén az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló 2010. évi LXXV. törvénytől (a továbbiakban: Efotv.) eltérően az Efotv. 1. § (4) bekezdésében és 2. § 1. pontjában meghatározott éves időtartam legfeljebb száznyolcvan nap, valamint az Efotv. 2. § 3. pont b) alpontjában meghatározott havi időtartam legfeljebb húsz naptári nap.

A Szép kártya még szebb lett
2020. 04. 22. – 2020. 06. 30. között feltöltött béren kívüli Szép kártyák után nem kell szocho-t fizetni.

A munkáltató fizeti az egészségügyi szolgáltatási járulékot 2020. 05. 01-től
Ha a személy a veszélyhelyzet miatt van fizetés nélküli szabadságon (munkaidő analitikán J/T), akkor a munkáltató egészségügyi szolgáltatási járulékot állapít meg, vall be és fizet meg a személy helyett.

Munkahelyi gyermek felügyelő kedvező szabályai
2020. április, május, június hónapra a járulékalapot képező jövedelem után kizárólag 4%-os természetbeni egészségbiztosítási járulékot, de legfeljebb 7.710.- forintot kell megfizetni. Ez nem érinti a biztosított tb és munkaerő-piaci ellátását. A kifizetőnek szocho és szakképzési fizetési kötelezettsége nincs.

A kedvezmény beállításához a személyi adatokban, a számfejtési beállítások fülön be kell pipálni a “Munkaügyi gyermekfelügyelet” mezőt.

A teendőik:
Kérjük, hogy az adatszolgáltatás benyújtása előtt a NAV honlapjáról töltsék le az adatszolgáltatás 7.0-ás verzióját, valamint a Novitax honlapjáról a bérszámfejtő program mai (2020.05.06-i) verzióját.
A szemük se rebbenjen, ha az adatszolgáltatáson sárga figyelmeztetést látnak (lassan már megszokjuk), küldjék azt be nyugodtan.

Jó munkát, kitartást, nyugalmat, és egészséget kívánunk! Vigyázzanak magukra!

Üdvözlettel,
NOVITAX Kft.