Áttértünk a “PDF” formátumú számlákra!

Úgy gondoljuk, hogy elérkezett annak az ideje, hogy a papír alapú számlák helyett mi is áttérjünk a “PDF”formátumú számlákra. A pdf számlák előállítása, “postázása” lényegesen egyszerűbb, olcsóbb, nem utolsó sorban környezetbarát, és az emberre is átterjedő vírust garantáltan nem tartalmaznak.

pdf szamlaSzándékosan nem használtuk az “e-számla” kifejezést, mert az általunk ismert jogszabály értelmezés szerint a PDF-ben küldött számlák a számla megjelenési formájától függetlenül csak akkor minősülnek elektronikus számlának, ha a vevő nyilatkozik arról, hogy azt elektronikus számlaként kezeli.

A számla pdf-ben való megküldése tehát nem jelenti azt, hogy áttértünk az e-számlázásra, csupán az adminisztrációt szeretnénk egyszerűsíteni. A pdf számlákhoz mellékeljük a NAV xml-t is, így például azok ismételt rögzítés nélkül azonnal könyvelhetők is.

A PDF formátumú számlákat a regisztrációs eljárásában “fő” (elsőként megadott) email címre küldjük, amennyiben ez az e-mail cím nem felelne meg Önöknek, kérjük, hogy jelezzék, hogy a számlákat milyen email címre szeretnék kapni.

Bár nem látjuk indokát, kérjük azt is jelezzék, ha nagyon nem tudnának megbarátkozni a PDF számlákkal, és számláikat továbbra is kinyomtatva szeretnék megkapni.

Bízva abban, hogy minden ügyfelünknek megfelel a számla PDF-ben is, üdvözlettel:

NOVITAX Kft.