Hurrá Nyaralunk!

hurra nyaralunk fbA T/6441-es törvénymódosítás 2019.07.01-től 19,5%-ról 17,5%-ra módosította a szociális hozzájárulási adó és az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás mértékét.

A módosítást bérszámfejtő programunkon átvezettük, kérjük, hogy legkésőbb június végéig ismét töltsék le a Wintax programrendszer 20.03-as, 2019.06.19-i vagy az utáni verzióját, amelyet már felkészítettünk a 07.01-től érvényes, 17,5%-os szocho és ekho kezelésére.

Az átmeneti szabály a szokásos, a kifizetés dátumától függetlenül a 06. hóra vonatkozó jövedelmeket 19,5%-kal, a 07. és az azt követő hónapokra vonatkozó jövedelmeket már 17,5%-kal kell számfejteni.

A törvényi változás gyaníthatóan érinteni fogja a 08-as bevallást is, amelynek még a tervezete sem látható, ezért az új verzióban felfüggesztettük a 08-as bevallás elkészítését, ezért sajnálatos módon a 08-as új verziójának megjelenése után ismét frissíteni kell programjukat. Természetesen erről is értesíteni fogjuk Önöket.

A program új verziója viszont a Cafetéria nyilvántartást a hátralevő hónapokra átszámolja a 07.01-től érvényes adómérték szerint.

Mint tudják, a 20.03-as verzió érvényessége szeptemberben jár le, ezért a programjainkban nem tudunk letöltésre való figyelmeztetést elhelyezni, a változásról és az új verzió kötelező letöltéséről csak körlevélben tudjuk tájékoztatni Önöket.

Azt viszont jelezni szeretnénk, hogy a hibás szocho mértékkel számfejtett számfejtések utólagos javítását csak különleges esetekben, akkor is térítés ellenében vállaljuk, ezért kérjük, hogy, 06.25-e után töltsék le bérszámfejtő programunk új verzióját.

Az ügy fontossága miatt kérjük, ha a belső levelezési protokolljuk miatt levelünket nem a bérszámfejtő munkatárs kapná meg, azt továbbítsák neki is.

Megértésüket és segítségüket köszönve, üdvözlettel:
NOVITAX Kft.