Számlázzon velünk, biztonságosan!

Az utóbbi idők fejleményei azt sejtetik, hogy hazánkban a GDPR mellett a legfontosabb dolog a számlázás, amelyet fontosságban már csak a számlák NAV-hoz való azonnali eljuttatása előz meg. Mintha minden gazdasági esemény azért valósulna meg, hogy készüljenek számlák, amelyeket aztán jól lehet ellenőrizni, és előbb-utóbb büntetni.

Komolyabbra fordítva a szót, a számla az ellenőrizhetőségén túl, a gazdasági kapcsolatokban is egy fontos dokumentum. Felfogható a teljesítés elfogadásának, egyben egy “időzített átutalásnak”. Ezért egyáltalán nem mindegy, hogy mikor és mivel készül a számla, milyen hamar lesz abból bevétel, és milyen utómunkálatokkal lesz abból elszámolási (könyvelési) bizonylat.

És persze az sem utolsó szempont, hogy az elkészült és befogadott számlákat egy utólagos ellenőrzés hibásnak talál-e, lesz-e áfa hiányunk, jogtalanul elszámolt költségünk. Számláink időben, és hibátlanul eljutnak-e a NAV-hoz, vagyis a számla és az abból készült adatszolgáltatás megfelel-e a vonatkozó jogszabályoknak és a NAV előírásainak.

nav szamlazzon velunk2
Nos, többek között ezért nem mindegy, hogy hogyan szervezzük meg ügyviteli folyamatainkat. Van-e megbízható ügyviteli szoftverünk, számlázó programunk kizárja-e a felsorolt hiányosságokat, milyen gyorsan jutunk a pénzünkhöz és kell-e aggódnunk a kiállított (vagy befogadott) számláink, vagy azok továbbítása miatt.

A NOVITAX Kft. több, mint harminc éve eredményes bozótharcos a jogszabály dzsungelben, eddig még mindig megtaláltuk azt az ösvényt, amely mentén ügyfeleink gond és kockázat nélkül folytathatták tevékenységüket.

Nincs ez másképp most sem, számlázó programjainkba xml ellenőrző eljárásokat fejlesztettünk, hogy a számlakészítő a számla tárolása előtt meggyőződhessen arról, hogy számlája nemcsak az áfa törvény, hanem a “NAV xml” előírásainak is megfelel. A tárolt számlákból készített xml állományt pedig azonnal, emberi beavatkozás nélkül továbbítjuk a NAV-hoz és ha kérik, a vevőhöz is.

Arról nem is beszélve, hogy számlázó programunk a WINTAX integrált vállalatirányításai rendszer részeként is használható, tehát a kiadott számlák tovább feldolgozása (könyvelése) automatikus, abban az esetben is, ha egy másik számítógépen, vagy könyvelőirodában könyvelik a vállalkozásokban kiállított számlákat.

Ha kételyei vannak abban, hogy számlázó programja határidőre biztosítani fogja az adatszolgáltatást, vagy egyszerűen csak ki szeretné használni egy integrált vállalatirányítási rendszer kényelmét, keressen meg bennünket, számlázzon velünk, biztonságosan.

Számlázó programjainkat kipróbálhatja ezen a hivatkozáson.

További információkért keresse munkatársunkat:

Károlyi Anita
Telefon: (+36 1) 263-2363 / 0-ás mellék
Mobil: (+36 70) 433-0079
E-mail: karolyi.anita@novitax.hu