2018.12.28-án honlapunkra feltöltöttük a WINTAX rendszer 20.00-ás verzióját, amely a jogszabály változások átvezetése mellett számos újdonságot is tartalmaz. A változásokról az előző év végén több alkalommal is körlevélben tájékoztattuk Önöket, a fontosabbakat ebben a hírlevélben összefoglalva ismét közreadjuk.

Hírlevelünkben nem térünk ki a WINTAX rendszer programjainak változásaira, azok a programok verzió információiból ismerhetőek meg.

A változások egy részét a számlák NAV-hoz való azonnali továbbításának utóélete okozta, a másik részét pedig a 2019-től bevezetett korszerű, online regisztrációs rendszerre való áttérés.

Regisztrációs hírek:

Kérjük, hogy azonnal regisztráljanak!
2019-től új regisztrációs eljárást fejlesztettünk, kérjük, hogy számítógépeiket az első cégek átnyitása, vagy megnyitása előtt regisztrálják. Az új regisztrálási eljárást itt ismerhetik meg.

A 2019-től bevezetett regisztrációs eljárásban nagyon fontos, hogy számítógépe az első cég át-, vagy megnyitása előtt regisztrálva legyen. A nyitási folyamatba beépítettük a nyitandó cég azonnali regisztrációjának lehetőségét, amely azonban csak regisztrált számítógépeken használható.

A regisztrációs eljárás változásának egyik fontos eleme, hogy a számítógépek és a feldolgozandó cégek regisztrációjához nem előfeltétele az időszaki programhasználati díj megfizetése, tehát ez nem akadálya az azonnali regisztrálásnak.

Aktiválják regisztrációs fiókjukat
A regisztráció előfeltétele az aktiválási fiókjuk regisztrációja, amelyhez kaptak egy aktiváló levelet, kattintsanak az abban levő linkre, és adják meg regisztrációs fiókjuk jelszavát.

Nem számítógépet, hanem felhasználót regisztrálunk!
Fontos változás, hogy nem a számítógépeket regisztráljuk, hanem a Windowsba bejelentkezett felhasználókat.
Tehát amennyiben egy számítógépet négyen használnak (Pl. "terminálszerveres" használat), akkor mind a négy Windows felhasználót ("számítógépet") regisztrálni kell a regisztrációs fiókkal rendelkező felhasználónak. Ha nincs minden Windows felhasználónak regisztrációs fiókja, akkor megoldás egy közös regisztrációs fiók létrehozása, vagy távoli becsatlakozás. Ha nincs távoli elérés, vagy internet kapcsolat, akkor a következők szerint kell eljárni: Amennyiben egy számítógép nem rendelkezik internet kapcsolattal, vagy nincs regisztrációs fiókkal rendelkező felhasználó (helyben nem tudnak belépni egy regisztrációs fiókba sem), és nincs távoli elérés sem, az egyik megoldás, hogy a regisztrálási jogokkal rendelkező felhasználó a helyszínen regisztrál.

Az utazás elkerülhető, ha a távoli számítógépen a Windows felhasználó elindítja a "Nincs internetkapcsolat / Regisztrációs információk mentése" menüpontot, majd a regisztráció információkat lementi, és ezt elküldi a regisztrációs jogosultsággal / internettel / rendelkező másik felhasználónak.

A regisztrációs jogokkal rendelkező felhasználó elindítja a Főmenü "Regisztrációkezelés bejelentkezéssel" menüponton. Belül a "Másik számítógép regisztrálok" gombbal kell a bejelentkezést megtenni, ekkor a program bekéri a másik számítógépről lementett fájlt. A regisztrálás után le kell menteni a másik számítógép regisztrációs állományát a "Regisztráció mentése" gombbal.
Ez a fajta bejelentkezés olyan bejelentkezésnek minősül mintha a regisztráló felhasználó fizikailag tényleg a másik helyről regisztrálná a távoli számítógépet.

A regisztrált regisztrációs állományt a visszaküldés után a másik számítógép felhasználója betöltheti a "Nincs internetkapcsolat / Másik gépről hozott regisztráció betöltése" menüpontban és így, internet kapcsolat nélkül is regisztrálttá válik a távoli számítógép (Windows felhasználó). Természetesen amennyiben nincs internet kapcsolata bármely számítógépnek (felhasználónak), ezt a folyamatot minden regisztrációban bekövetkező változás esetén meg kell ismételnie.

A témához kapcsolódó anyagok a következők:
Regisztrációs email címek pontosítása
Tájékoztatás az aktiváló email érkezéséről
Aktiváló email
A regisztrálás lépései
A regisztrációs eljárás leírása

Számlázó program hírek:
Novitax e-számla készítése
Számlázó programunk regisztráció előtti használata
Amire a számlaszámok kialakításánál figyelni kell
Az IPTAX által kezelt számlatípusok

Bérszámfejtő program hírek:
"Szép Kártya" számlaszámok megbontása

Wintax hírek:
Várható újdonságok
Termékpaletta változásai

Üdvözlettel,
NOVITAX Kft.

novitax.hu
Ez az üzenet üzleti/hivatali titkokat, valamint személyes adatokat tartalmazhat. Társaságunk a személyes adatokat az Általános Uniós Adatvédelmi Rendelet (EU Parlament és Tanács 2016/679. sz. rend.) előírásai, a titkok védelmét a Ptk. (2013. évi V. törvény) szerint látja el. Jogi szabályozásunk megtalálható a weboldalunkon.

Az üzenet kizárólag a Címzettnek szól. Azon Személyek, vagy Cégek, akik nem címzettjei, jogosultjai ennek az üzenetnek, nem ismerhetik meg, nem továbbíthatják, nem dolgozhatják fel.

Amennyiben ezt az üzenetet valamely, az internet sajátosságainak következtében felmerülő okból tévesen kapta meg, úgy kérjük, semmisítse meg és értesítse az üzenet küldőjét. Felhívjuk figyelmét, hogy a levélnek mind címzettje, mind tartalma harmadik személynek beavatkozásával befolyásolható, ezekből az okokból fakadó következményekért - mint illetéktelen címzett, hamisított tartalom, vírus - nem vállalunk felelősséget.

Novitax.hu  Mielőtt kinyomtatná ezt a levelet, gondoljon a környezetére!/Before printing think about environmental responsibility!