Számlázó programunk regisztráció előtti használata!

Adminisztrációs okok miatt (például január 2-án még nincs regisztrálva a számlázó program, de számlát már ki kell állítani és be kell küldeni a NAV-hoz) előfordulhat, hogy a nem regisztrált program verzióból kell éles számlát kiállítani. Eddig ez nem volt probléma, mert a számlákat nem kellett továbbítani a NAV-hoz tehát nem okozott problémát a demó verzió éles használata.

2019-től azonban meg kell különböztetnünk azt a regisztráció előtti programhasználatot, amely a program kipróbálása ("Demó") és azt, amely a regisztrálatlan változatból éles számlák kiadására vonatkozik (regisztráció előtti használat, vagyis "Éles").

A számlázó program éves nyitásakor, a folyamatos programhasználat elvet követve a program a 2018-as évben használt programokat "Éles" (regisztráció előtti számlázás) állapotra állítja (Főmenü/ Kezelés, beállítások/Regisztráció beállítások menüpontban ellenőrizhető), tehát ezzel ügyfeleinknek nem kell külön foglalkoznia.

Új cég nyitásakor az állapotjelzőt a kipróbálhatóságot szem előtt tartva, alapesetként "demó"-ra állítja, azaz az Éles számlázás funkciót nem pipálja be:



Amennyiben nem választottuk az Éles számlázás funkciót, a számlázó program első indításakor még lehetőségünk van megadni a felhasználás módját:



A regisztráció előtti használat állapotjelző nem a cégadatokban, hanem a számlázóból módosítható egy irányban, a demóból lehet élesre átállítani, az élest nem lehet demóra visszaállítani.



A két állapot között az a lényeges különbség, hogy a demó állapotban kiadott számlák "teszt" számlának minősülnek (vízjellel vannak ellátva), a számlák bármilyen dátummal kiállíthatók, és semmilyen körülmények között nem továbbítjuk azokat a NAV-hoz. A demó verzió tehát a demó időszak dátum határain belül (az év első két hónapja) egész évben kipróbálható lesz.

Az éles verzióval készített számlákat a regisztráció állapotától függetlenül a program "éles" számláknak tekinti, vagyis működik a dátum ellenőrzés, a feltételnek megfelelő számlákat továbbra is küldjük a NAV-hoz stb.

Az éles használathoz a számlázó programban kell a "Nyitás,Zárás / Számlázó program élesítése" menüpontot elindítani. A menüpont törli az átállítás előtt kiadott számlákat, bizonylatokat, készletmozgásokat, banki és pénztári tételeket, gyártási lapokat.stb, de meghagyja a demó állapotban rögzített törzsadatokat, alaphelyzetbe állítja a számlaszámok sorszám részét, vagyis megteremti az éles használat lehetőségét.

Az továbbra sem változik, hogy a nem regisztrált, éles verzióval csak a hónap első két hónapjában lehet számlát kiállítani, ezért kérjük Önöket, hogy számlázó programjukat mielőbb regisztrálják.

Figyelmüket köszönve, üdvözlettel:

NOVITAX Kft.

novitax.hu
Ez az üzenet üzleti/hivatali titkokat, valamint személyes adatokat tartalmazhat. Társaságunk a személyes adatokat az Általános Uniós Adatvédelmi Rendelet (EU Parlament és Tanács 2016/679. sz. rend.) előírásai, a titkok védelmét a Ptk. (2013. évi V. törvény) szerint látja el. Jogi szabályozásunk megtalálható a weboldalunkon.

Az üzenet kizárólag a Címzettnek szól. Azon Személyek, vagy Cégek, akik nem címzettjei, jogosultjai ennek az üzenetnek, nem ismerhetik meg, nem továbbíthatják, nem dolgozhatják fel.

Amennyiben ezt az üzenetet valamely, az internet sajátosságainak következtében felmerülő okból tévesen kapta meg, úgy kérjük, semmisítse meg és értesítse az üzenet küldőjét. Felhívjuk figyelmét, hogy a levélnek mind címzettje, mind tartalma harmadik személynek beavatkozásával befolyásolható, ezekből az okokból fakadó következményekért - mint illetéktelen címzett, hamisított tartalom, vírus - nem vállalunk felelősséget.

Novitax.hu  Mielőtt kinyomtatná ezt a levelet, gondoljon a környezetére!/Before printing think about environmental responsibility!