Tisztelt Partnerünk!

A kalendáriumra nézve azt látom, hogy lassan tovább áll a 2018. év, de jó hír, hogy a naptáramban vannak 2019. évi napok is, tehát az idén is lesz évváltás. Ez az esemény az Önök és a mi szakterületünkön is nagyon sok munkát és változást jelent.

Ez most kiemelten igaz a NOVITAX Kft. tevékenységére. A háttérben folyó fejlesztések lehetővé tették, hogy egy sor évtizedes tabut és gyakorlatot adjunk át a múltnak, amelyek a következők:

Teljesen új, online regisztrációs eljárás
Mint arról több tájékoztatást is adtunk, bemerészkedtünk az online fejlesztések területére, amely fejlesztések egyik sikeres projektje a számlák gond nélküli és határidőre megoldott, azonnali eljuttatása a NAV-hoz.

Ez a fejlesztés alapozta meg az online regisztrációs eljárást, amely lényege, hogy 2019-től már nem kell regisztrációs állományokat küldeni. Ehelyett majd egy aktiváló levél segítségével aktiválni kell online regisztrációs fiókjukat, abba belépve közvetlenül intézhetik regisztrációs ügyeiket.

Az új regisztrációs eljárás bevezetéséről lépésenként fogjuk Önöket tájékoztatni, kérjük figyeljék az ezzel kapcsolatos leveleinket, és részletesebb tájékoztatásainkat. A felkészülés érdekében annyit azért megjegyeznénk, hogy az online programok használatához internet kapcsolat szükséges.

A "korlátlan" kategória megszűntetése
A regisztrációs eljárás fejlesztése megteremtette annak a lehetőségét, hogy az árlistáinkról eltűnjenek a korlátlan kategóriák, nyilvántartásaink szerint ez csak ügyfeleink egy kis részét érinti.

A korlátlan kategória előnye és egyben hátránya is az volt, hogy az ebbe a kategóriába tartozó felhasználóinknál a program nem adminisztrálta a "regisztrált" cégeket, ezért még felhasználó kérésre sem volt információnk arra, hogy valójában mennyi és milyen cégeket használtak a programjainkkal.

A korlátlan kategória legfőbb oka azt volt, hogy a régi regisztrációs rendszerben a könyvelt (számfejtett) cégeket egyenként regisztráltatni kellett. Bár ennek módszerén sokat egyszerűsítettünk az évek alatt, de valamennyire tényleg kényelmetlen volt.

Új cég regisztrálásához már nem lesz szükség a NOVITAX közreműködésére, az online regisztráló program egy felhőben automatikusan követi nyomon, a rendelt kategóriákat és felhasználásukat. Ez az információ online módon a cégvezető rendelkezésére is áll.

Mint az a leírtakból is kitűnik, a korlátlan kategória megszűntetése felhasználóink érdekeit is védi és egy pontosabb nyilvántartási, elszámolási rendszert tesz lehetővé.

A 2018-ban a korlátlan felhasználóktól programhasználat pontosítást várunk
Mint látni fogják, a korlátlan kategória megszűnését árlistánkon is átvezettük, amely lényege az, hogy az eddig korlátlan (99 felhasználó) felett létrehoztunk új kategóriákat.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a 2018-ban korlátlan felhasználóinktól a 2019. évi programhasználatuk pontosítására szükségünk lesz ahhoz, hogy a megfelelő kategóriába át tudjuk őket sorolni.

Az online fejlesztések folytatása
2018 a megalapozás éve volt. Bízunk abban, hogy a következő években, meg tudjuk Önöket örvendeztetni további, most már a programjainkhoz jobban kapcsolódó felhőben futó, további online programokkal.

Ezek egyik első lépése, hogy számlázó programunk saját jogon tud már kiállítani e-számlát (NOVITAX e-számla), amelyet a NOVITAX szerveren hat évig meg is őrzünk. Az e-számla szolgáltatásunk igénybevételi lehetőségeiről nemrégiben tájékoztatót küldtünk.

De szinte valamennyi programunkhoz tervezünk olyan online felületet illeszteni, amely nagymértékben megkönnyíti az adatbevitelt és a feldolgozott adatok visszajuttatását, lekérdezhetőségét.

Gondolom, azt Önök is tapasztalták, hogy mint a közös szakmánkban már annyiszor, most is nagy változásokban vagyunk. Pár év alatt átrendeződik az ügyviteli munka, csökken az adatbevitelre, előkészítésre fordított idő, előtérbe kerül az adatok azonnali, minőségi feldolgozása, és hozzáférhetősége.

Mint láthatják, ebbe az irányba tartunk mi is, jöjjenek velünk tovább!

Köszönve bizalmukat, sikeres évzárást kívánva, üdvözlettel:

Zelenák András
ügyvezető

novitax.hu
Ez az üzenet üzleti/hivatali titkokat, valamint személyes adatokat tartalmazhat. Társaságunk a személyes adatokat az Általános Uniós Adatvédelmi Rendelet (EU Parlament és Tanács 2016/679. sz. rend.) előírásai, a titkok védelmét a Ptk. (2013. évi V. törvény) szerint látja el. Jogi szabályozásunk megtalálható a weboldalunkon.

Az üzenet kizárólag a Címzettnek szól. Azon Személyek, vagy Cégek, akik nem címzettjei, jogosultjai ennek az üzenetnek, nem ismerhetik meg, nem továbbíthatják, nem dolgozhatják fel.

Amennyiben ezt az üzenetet valamely, az internet sajátosságainak következtében felmerülő okból tévesen kapta meg, úgy kérjük, semmisítse meg és értesítse az üzenet küldőjét. Felhívjuk figyelmét, hogy a levélnek mind címzettje, mind tartalma harmadik személynek beavatkozásával befolyásolható, ezekből az okokból fakadó következményekért - mint illetéktelen címzett, hamisított tartalom, vírus - nem vállalunk felelősséget.

Novitax.hu  Mielőtt kinyomtatná ezt a levelet, gondoljon a környezetére!/Before printing think about environmental responsibility!