NOVITAX e-számla!

A NAV egyik értelmezése szerint, bizonyos nem ellenőrizhető feltételekhez kötötten, a pdf formátumban elkészített számla önmagában is tekinthető elektronikus számlának (hangsúlyozzuk, hogy a jelenlegi értelmezés szerint).

Más értelmezések szerint, amelyet mi is vallunk, a normál pdf nem felel meg az e-számla azon kritériumának, hogy a tartalma utólag nem változtatható meg, nem beszélve arról, hogy a digitális archiválás feltételeit sem valósítja meg.

Számlázó programunk pdf számlákat most is tud készíteni, amelyeket most már el is tudunk látni hitelesített elektronikus aláírással és időbélyegzővel (számlázó programunkban a számla nyomtatási képernyőn a “Novitax eSzámla” formátumot kell választani).

novitax e szamla

Ahhoz, hogy a pdf számla hitelesítése mindenben megalapozott legyen, igénybe kellett venni fizetős szolgáltatásokat, amelyeket kénytelenek vagyunk továbbhárítani. Előzetes számításaink szerint egy digitális archiválásra is alkalmas, jogszabálynak megfelelően aláírt és időbélyegzővel ellátott e-számla nagyságrendileg 20 és 50 Ft +áfa összegbe fog kerülni, amelyért a következőket fogjuk biztosítani:

  • A számla elektronikus aláírása
  • A számla időbélyegzővel való ellátása
  • A számla 6 évig tartó megőrzése
  • A számlával együtt küldjük a NAV xmlt is
  • A számlát elküldhetjük a kiállító által megnevezett email címekre, akár eltérő email szövegekkel, Pl: vevő, a vevő könyvelője, a vevő bankja, saját könyvelőnk, saját bankunk, stb (fejlesztés alatt)
  • NOVITAX könyvelő program esetén a pdf-ben levő NAV xml kibontása, automatikus feladása a könyvelő programokba.

Az e-számla szolgáltatás használatához bevezetési kedvezményt biztosítunk!

Az első 10 e-számla készítése 2018-ban minden RAXLA programot használó ügyfelünknek automatikusan térítésmentes.

Bármely NOVITAX programot használó ügyfelünknek, vagy a NOVITAX programot nem használó ügyfélnek 2018-ban az első 10 e-számla készítése az igény bejelentése után szintén ingyenes.

Kérem, hogy próbálják ki az e-számla szolgáltatásunkat, jelezzék vissza a tapasztalataikat, ha elnyerte tetszésüket, rendeljék meg az Önök számára megfelelő számlacsomagot.

Üdvözlettel:
NOVITAX Kft.