Mint azt megszokhatták, a NOVITAX Kft. minden fontosabb jogszabályi és program változásról, fejlesztésről folyamatosan tájékoztatja Önöket. Januári hírlevelünkkel egy olyan kezdeményezést indítottunk el, hogy hírlevél formájában ismét közreadjuk egy időszak jelentősebb változásairól készült tudástár anyagokat, ezért jelentetjük meg hírlevelünk 2019/02. verzióját.

Hírlevelünk egy átfogó tájékoztatást ad az első negyedév eseményeiről, aktualitásairól, de abban levél formájában nem ismételjük meg a tudástárban megtalálható dokumentumokat, csak a tudástár hivatkozásokat (linkeket) adjuk közre, amelyek alapján (ismét) elolvashatják az Önöket is érdeklő fejlesztéseinket, és azok használatának módját.

BÉRSZÁMFEJTŐ PROGRAM
Most aktuális az osztalék fizetés, amely számfejtése az eho megszűnése miatt változott, ezzel kapcsolatban is ismét figyelmükbe ajánljuk a szocho felsőhatár figyelésének szabályait.

Munkájukat új kimutatásokkal, a "Nyilatkozat a levont szociális hozzájárulási adó megállapításához" és a "Megállapodás önként vállalt túlmunkára" segítjük. Javasoljuk, hogy nézzék át az utalási rendszerünket is, amelyekbe új banki protokollok (formátumok) kerültek be.

Bérszámfejtő programunk 2018. évi verziója már jó ideje elkészíti és az ÁNYK nyomtatványba tölti a magánszemélyek szja bevallásait.

Egyedi fejlesztésre vállaljuk a bármely időszakra (akár havonta) is elkészíthető munkaügy statisztikai kimutatás elkészítését.

Az osztalékfizetés számfejtése a Novitax Bér programban
Szocho felső határ kezelése
BÉR 2019. évi 20.02-es verzió


KETTŐS KÖNYVVITELI PROGRAM
A kettős könyvvitelt vezető vállalkozások kiemelt feladata a társasági adóbevallás elkészítése és a számviteli év zárása. Ezzel kapcsolatban ajánljuk figyelmükbe a leggyakrabban előforduló kérdések feltevésének megelőzésére készített, és a youtube-on megtalálható programkezelési videók és a zárással kapcsolatos programkezelési leírások megtekintését:


NTAX évzárás - Éves beszámoló elkészítése
NTAX 29-es bevallás - A társasági adó elkészítése
NTAX - A nyitás folyamata

1829 bevallás a kettős könyvviteli programban
Kisvállalati adó 2018.
EVA bevallás a kettős könyvviteli programban
Az Online Beszámoló Űrlapkitöltő Rendszer (OBR) kezelése

Megújítjuk, és hamarosan elérhető is lesz a helyi iparűzési bevallás elkészítését segítő programrész, amely használatáról tájékoztatni fogjuk Önöket.

Ugyancsak új fejlesztés a bankkártyás fizetésről készült részletes fizetési analitika, amelyet egyelőre a "SimplePay" rendszerben történő fizetésekre dolgoztunk ki (a többi kártyaelfogadó hely nem reagált megkeresésünkre). Érdeklődésük esetén a kapcsolódás módjának, és a rendszer használatának anyagait elküldjük Önöknek. A fejlesztés bővebb leírását az alábbi linken találják:
SimplePay kereskedői riport beolvasása


EGYSZERES KÖNYVVITELI PROGRAM
Nyilván Önök is tudják, de azért felhívjuk a figyelmüket arra, hogy 2019-től kezdve az egyéni vállalkozók szja bevallását (amelyet a TAXA program el is készít) május 20-ig kell elkészíteni.

Május 31-ig kell elkészíteni és beadni az egyszeres könyvvitelt vezető "egyéb szervezetek" társasági adóbevallását, melyet a program a leírtak szerint kiszámít és átimportál az ANYK-ba.

Az iparűzési adó kiszámításra került a programban, mely alapján a bevallás kitölthető. Tervezzük a iparűzési adó bevallás elkészítését is.

1829 bevallás az egyéb szervezeteknek az egyszeres könyvviteli programban
18SZJA bevallás az egyszeres könyvviteli programban
Iparűzési adó az egyszeres könyvvitelben


INTEGRÁLT PÉNZÜGYI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER
Az elektronikus formában küldött digitálisan aláírt és nem aláírt számlák küldését átalakítottuk, oly módon, hogy automatikusa, vagy kézi beavatkozással a "számla pdf" és a " navxml" egy időben korlátlan email címre, akár címenként eltérő kísérő levéllel küldhető el (pl. vevő, a vevő könyvelője, saját könyvelő, az utalást teljesítő bank stb.).

A korábban csak a kettős könyvviteli program által elkészített "Intrastat" adatszolgáltatás, megújított formában már az IPTAX programban is elkészíthető.

Bár a NAV az átállási határidőt kitolta június 4-re, mi az eredeti határidőre átállítottuk programunkat a NAV xml 1.1-es verziójának beküldésére.

NOVITAX e-számla, küldés e-mailben
Leváltották a "NAV xml" 1.0-ás verzióját
INTRASTAT kezelése a számlázó programban


Üdvözlettel,
NOVITAX Kft.

novitax.hu
Ez az üzenet üzleti/hivatali titkokat, valamint személyes adatokat tartalmazhat. Társaságunk a személyes adatokat az Általános Uniós Adatvédelmi Rendelet (EU Parlament és Tanács 2016/679. sz. rend.) előírásai, a titkok védelmét a Ptk. (2013. évi V. törvény) szerint látja el. Jogi szabályozásunk megtalálható a weboldalunkon.

Az üzenet kizárólag a Címzettnek szól. Azon Személyek, vagy Cégek, akik nem címzettjei, jogosultjai ennek az üzenetnek, nem ismerhetik meg, nem továbbíthatják, nem dolgozhatják fel.

Amennyiben ezt az üzenetet valamely, az internet sajátosságainak következtében felmerülő okból tévesen kapta meg, úgy kérjük, semmisítse meg és értesítse az üzenet küldőjét. Felhívjuk figyelmét, hogy a levélnek mind címzettje, mind tartalma harmadik személynek beavatkozásával befolyásolható, ezekből az okokból fakadó következményekért - mint illetéktelen címzett, hamisított tartalom, vírus - nem vállalunk felelősséget.

Novitax.hu  Mielőtt kinyomtatná ezt a levelet, gondoljon a környezetére!/Before printing think about environmental responsibility!