Leváltották a "NAV xml" 1.0-ás verzióját

Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy a NAV május másodikától már nem fogadja a jelenleg használt xml 1.0-ás verzióját.

A jó hír, hogy a váltás érdekében a WINTAX program új verziójának letöltésén kívül nem kell csinálniuk semmit sem, mert a WINTAX program 2019.04.30-i verziója már az 1.1-es verziót készíti el és küldi be a NAV-hoz.

Az 1.1-es verzió számos "jelentős" változást tartalmaz, például a nem devizás számláknál az árfolyam mezőbe fix 1-est vár (ezt a program beírja, tehát nincs vele dolguk).

Kötelezően használandó mennyiségi egység kódokat vezettek be, amelyeket ha nagyon szeretnének használni, beállíthatók a WINTAX program mennyiségi egység táblázatában (Törzsadatok / Cikk törzsadatok / Mennyiségi egységek menüpontba az adott mennyiségi egység NAV kód mezője). Szerencsére van egy "egyéb" kategória is, amelyet a program minden, az xml specifikációban nem szereplő mennyiségi egység kódnál szintén beállít.

Nem szeretnénk a további hasonlóan fontos változás ismertetésével igénybe venni az idejüket, inkább azonnal töltsék le a WINTAX rendszer új verzióját, mert az 1.1-es verziót már a kitűzött határidő előtt is fogadni tudja a NAV.

Figyelmüket köszönve, üdvözlettel:

Zelenák András
ügyvezető

novitax.hu
Ez az üzenet üzleti/hivatali titkokat, valamint személyes adatokat tartalmazhat. Társaságunk a személyes adatokat az Általános Uniós Adatvédelmi Rendelet (EU Parlament és Tanács 2016/679. sz. rend.) előírásai, a titkok védelmét a Ptk. (2013. évi V. törvény) szerint látja el. Jogi szabályozásunk megtalálható a weboldalunkon.

Az üzenet kizárólag a Címzettnek szól. Azon Személyek, vagy Cégek, akik nem címzettjei, jogosultjai ennek az üzenetnek, nem ismerhetik meg, nem továbbíthatják, nem dolgozhatják fel.

Amennyiben ezt az üzenetet valamely, az internet sajátosságainak következtében felmerülő okból tévesen kapta meg, úgy kérjük, semmisítse meg és értesítse az üzenet küldőjét. Felhívjuk figyelmét, hogy a levélnek mind címzettje, mind tartalma harmadik személynek beavatkozásával befolyásolható, ezekből az okokból fakadó következményekért - mint illetéktelen címzett, hamisított tartalom, vírus - nem vállalunk felelősséget.

Novitax.hu  Mielőtt kinyomtatná ezt a levelet, gondoljon a környezetére!/Before printing think about environmental responsibility!