Elérhető a bérszámfejtőprogram “Átmeneti” verziója!

Honlapunkról letölthető a WINTAX programrendszer azon verziója (verziószám 21.04), amelyben egy átmeneti bérszámfejtő programverzió található, amely verzióval a továbbiakban leírtak figyelembevételével júliustól is lehet számfejteni.

A T/10856 törvényjavaslat még változtathatja a július 1-én életbe lépett új TB törvényt, ezért ezzel a verzióval csak indokolt esetben számfejtsenek. Ami többek között még változhat, vagy nem végleges:

• Alkalmazottak esetén a minimum járulékalap kezelése – júliustól, vagy szeptembertől?
• Családi járulékkedvezmény igénybe vehető e minden esetben a nyugdíjjárulékra?
• Magyarországon szja alól mentesített jövedelmek esetén mi a TB járulék alapja?
• Átmeneti szabályok, áthúzódó időszakok (06.+ 07. hónap) számfejtése (például megbízási díj a 2008-as adatszolgáltatáson).
• Az új adónem kódokról még nincs hivatalos értesítés és nem tudunk számlaszámokat.
• Az információk hiányában a bérfeladás továbbra sem készíthető el a könyvelő programok felé.

A véglegesített jogszabályok szükségessé tehetik az átmeneti verzióval történő számfejtések megismétlését. Vonatkozik ez a munkaviszony megszűnése miatti számfejtésekre is (a változást a kilépett munkavállalóval rendezni kell, a jogosulatlanul kifizetett bér visszakövetelésének jogszabályi korlátait figyelembe véve).

Ha tehetik, a júliusi számfejtéssel várják meg a 21.05-ös verziót. Az okozott kellemetlenségekért elnézésüket kérjük, bár talán most nem nekünk kellene.

NOVITAX Kft.