Várjuk véleményüket!

Tisztelt Partnereink!

A következő fejlesztésünkkel kapcsolatban kérjük a véleményüket:

Mint arról korábban már tájékoztattuk Önöket, új alapokra helyezve, át fogjuk dolgozni a banki pénzforgalom elektronikus feldolgozását. Ennek egyik eleme, hogy az elektronikus bankszámla kivonat mellett, az e-számlatörténetet is fel tudjuk majd dolgozni.

varjuk velemenyuket

A számlatörténet lekérdezése a legtöbb banki szoftverben úgy lehetséges, hogy be kell jelentkezni a banki szoftverbe (amelyet előbb utóbb “sms” megerősítés követ), majd ha a bejelentkezőnek ahhoz joga van, akkor lekérdezi a számlatörténetet, amelyet a szoftver egy fájlban tárol. A Novitax szoftverei ezt az állományt tudják majd feldolgozni.

Egy könyveltető – könyvelőirodai kapcsolatban tudomásunk szerint (ma még) nem megszokott, hogy a könyvelőnek legyen lekérdezési joggal hozzáférése az ügyfelei számlájához.

E nélkül csak a könyveltető kérdezheti le a számlatörténetet, majd a lekérdezés eredményét küldi át a könyvelőnek (hasonlóan az e-bankszámla kivonathoz). Ez nem túl kényelmes megoldás, ráadásul a könyvelőnek nincs ráhatása arra, hogy a lekérdezés teljeskörű legyen.

Az előremutató megoldás az volna, ha a könyveltető banki szoftverében lekérdezési hozzáférési jogosultságot adna a könyvelő részére. Ebben az esetben a könyvelő (akár a Novitax menüből) kérdezhetné le a könyveltető számlaforgalmát, e-kivonatát, amelyet fel is tudna dolgozni. Ez a fajta lekérdezés megoldaná az “sms” azonosítás problémáját is, mert a bejelentkezéshez meg lehetne adni a könyvelő hivatalos telefonját.

Kérdésünk arra vonatkozna, hogy:

Önök megkérnék-e a hozzáférési jogosultságot annak érdekében, hogy szinte azonnal, adatrögzítés nélkül kerüljön a könyvelési anyagukba a bankszámla forgalom?

Önök szerint, ügyfeleik mennyire adnának lekérdezési jogot bankszámláikhoz? (a számlaforgalom adatait valamilyen módon úgyis át kell adniuk, mert azt könyvelni kell, tehát a közvetlen hozzáféréssel nem jutnának több információhoz, csak a folyamat egyszerűsödne).

Ha a lekérdezési jogosultságuk megvalósulna, akkor, amikor annak feltételei megteremtődnek, a bankszámla forgalmat a program is (api hívással) le tudja majd kérni Önök helyett.

Levelünket vélemény, és igényfelmérés céljából írtuk, kérjük, hogy arra minél többen válaszoljanak, hogy fejlesztéseinket a várható igényeik ismeretében tudjuk irányítani.

Üdvözlettel,
NOVITAX Kft.