Legyen minden nap Nőnap!

Bizonyára valamennyien tudjátok, hogy a Nemzetközi Nőnap eredetileg a Nők egyenjogúságáért, munkához való joguk kiharcolásáért, az egyenlő munkáért egyenlő bér elvének érvényesítéséért indított mozgalom emléknapja.

Bár ebből a mai napig sem valósult meg minden, de időközben ez az ünnep átalakult a Nők iránti tisztelet, megbecsülés és szeretet napjává, amely napon a férfiak egy kis kedvességgel próbálják meghálálni az egész éves szereteteteket, gondoskodásotokat és megbocsátó bölcsességetek.

Azt, hogy összetartjátok a családot, és ha már kiharcoltátok magatoknak, helyt álltok a munkahelyeken, és az élet minden más területén. Én például a Novitax Kft. mindennapjait el sem tudnám képzelni a kiváló tudású, szorgos, kedves munkatársnőim nélkül, még a gondolatától is rettegek annak, ha a munkahelyemen (és a családomban) csupa férfiember venne körül.

Hiányozna az a plusz, amit csak Ti tudtok hozzáadni az életünkhöz, az a nőiesség, amelyre vágyunk, amely csak bennetek lakozik. Kell az a varázslat, amellyel otthonná teszitek a lakást, második otthonná a munkahelyet.

Egyszóval évente legalább egy nőnapot mindenképp megérdemeltek, és azt a csekélységet, amellyel ilyenkor elétek állunk (ha szemérmesek vagyunk, akkor csak leteszünk az asztalotokra), tekintsétek a tisztelet, a megbecsülés jelének, bocsánat kérésnek, és hálának azért, hogy egész évben elviseltetek bennünket.

Engedjék meg, hogy férfi munkatársaim és a magam nevében kívánjak Nektek még sok olyan napot, amikor férfi társaitoktól ugyanazt az elismerést kapjátok, mint a hivatalos Nőnapon, vagyis kívánok Nektek évente legalább 365 (ebben az évben 366) Nőnapot!

Zelenák András
ügyvezető