Adóklub – 2019. március 27.

Gondolkodtak már azon, hogy valójában miért is van szükség adójogszabályokra és az azokat kísérő nyilvántartási, elszámolási szabályokra, amelyet számvitelnek is szoktak nevezni?

Önök is, akik olvassák e sorokat, most néhányan biztosan a levegőbe csapnak: – Hát persze! Azért, hogy az állam ezzel teremtsen írásos jogalapot arra, hogy a lehető legtöbb csatornán elvonja a megkeresett pénzünket, és mindezt ravasz módon úgy teszi, hogy nekünk kell még ehhez a nyilvántartásokat is vezetni! Tévedésnek helye nincs, előírják, hogy időről-időre képezzük magunkat, és még egy igen sokba kerülő apparátus is ellenőrzi, hogy jól látjuk-e el a ránk testált feladatokat.

Nos, hogy éppen mit értünk “köztehercsökkentés” alatt, illetve hogyan csűrik-csavarják az érintettek az éppen aktuális jogszabályokat, nem célunk és nem feladatunk értékelni.

Ami viszont nekünk adózóknak és adózókat képviselőknek feladatunk, hogy megismerjük az ide vonatkozó jogszabályokat és természetesen a törvényi keretek között, legjobb tudásunk szerint mérsékeljük saját és ügyfeleink adóterheit.

Erre most remek alkalmat kínál a NOVITAX Adóklub március 27-i, számviteli témakörben tartandó foglalkozása, amelyen megszerezhetők az e témában előírt kredit pontok is! Adóklubunk programja weboldalunkon található, amelyre itt jelentkezhetnek.

adoklub marc 27

Jelentkezésüket előre is köszönve, üdvözlettel:

Károlyi Anita
értékesítési vezető