Verzióemelés 19.03 GDPR!

Honlapunkról letölthető a 19.03-as (GDPR) verzió.

Kérjük, hogy a verzió letöltése után kivételesen tényleg olvassák el a főmenü elindítása után megjelenő verzió információt, de legalább nézzék meg a használatot segítő videót.

Változások a programhasználatban a jogosultsági beállítások után:

Azokon a hálózatokon, egyedi gépeken, amelyeken eddig is csak felhasználóként, jelszó megadása után lehetett belépni a programba, érdemi változás nem lesz.

Azokon a hálózatokon, egyedi gépeken, amelyeken eddig jelszó nélkül lehetett belépni a programba, a főmenü a legközelebbi belépésnél megjeleníti az általa létrehozott felhasználót (amely azonos a számítógép azonosítójával), és a belépéshez jelszót fog kérni.

A felhasználók beállításakor a program nem képez jelszót, ezért a programba jelszó megadása nélkül, az “OK” gombra kattintva be lehet lépni, mindaddig, amíg a felhasználó, vagy az adminisztrátor nem ad meg jelszót.

A jelszavak egyébként a főmenü Beállítások/Felhasználói jogosultságok beállítása menüpontban állíthatók be, vagy változtathatók meg.

További változás, hogy az adatállományok mentéskor / visszatöltéskor kötelező lesz jelszót megadni, amely lehet egy általános, minden felhasználó által ismert és használt jelszó, de lehet mentésenként egyedi jelszó is.

Az exportok (.pdf-ek, .xls állományok, stb.) az eddigi közös “Export” könyvtár helyett keletkezhetnek a saját könyvtárakban, vagy a beállításokban megadott könyvtárban (amely továbbra is lehet a központi “Export” könyvtár).

Az adminisztrátor a nem adminisztrátori jogosultsággal rendelkező felhasználóknál letilthatja a az adatbázisokhoz való Wintaxon kívüli hozzáférést.

A verzióérvényesség dátumai egyébként a következők:
Demó változat érvényessége 2018.02.28.
Regisztrált verziók érvényessége:
Könyvelő programok 2018.08.31.
Bérszámfejtő program 2018.09.15.
Számlázó programok Nincs időkorlát
Program verzió érvényessége 2018.06.24.

Mint láthatják a 19.03-as verzió június végén lejár, az azt követő 19.04-es verzió legfontosabb változása a számlák NAV-hoz való azonnali és automatikus továbbítása lesz.

Üdvözlettel:
NOVITAX Kft.