Elérhetőségeink: 1105 Budapest, Gitár utca 4. Telefon: 263-2363 Fax: 262-6417
14.04-es verzió

2013-05-27 14.04-es verzió

 

Kiegészítő dokumentáció az RAXLA programrendszer 2013. évi változatához

Verzió: 14.04       Dátum: 2013.05.27.

 

Érvényességi dátumok:

Demó verzió érvényessége

2013.02.28.

Regisztrált verzió érvényessége

 

                   Könyvelő programok

2013.08.31.

                   Bérszámfejtő program

2013.09.15.

                   Számlázó programok

Nincs időkorlát

Program verzió érvényessége

2013.09.23.

 

 

A 2013. évi változatokat „Demó” programként juttatjuk el ügyfeleinkhez, ezért a 2013. évi verziót is regisztráltatni kell. A regisztrációs eljárás menete a menüszerverben van részletezve, vagy ahttp://www.novitax.hu/letoltheto_dokumentumok  le is tölthető.

 

A program 2013. évi változatának megrendelésére, és a program használatba vételére szolgáló programátvételi lapokat január elején juttatjuk el Önökhöz, a programátvételi lap letölthető és visszaküldhető honlapunkról is, www.novitax.hu, vagy kinyomtatható a menükezelő „Egyéb/Felhasználó” menüpontjában is. A programátvételi lapokat kitöltve, interneten, vagy postai úton, mielőbb juttassák vissza részünkre, hogy azok alapján számítógépeiket időben tudjuk regisztrálni.

 

Amennyiben a verzió érvényesség lejárta előtt három héttel nem érkezik új változat, kérjük, hogy vegyék fel a kapcsolatot a forgalmazó NOVITAX Kft-vel. A program a verzió érvényesség lejárta utáni napon „A verzió érvényessége lejárt” üzenettel leáll, és az új verzió telepítéséig nem használható.

 

A 14.04-es verzió fontosabb változásai:

  • Útdíj automatikus számlázása
  • Személyi adatok exportálása a partner adatokba
  • Feladhatóság jelölése pénztárbizonylaton
  • „Rezsi csökkentés” megjelenítése a számlán
  • Katás vállalkozásnak juttatott összegek

Útdíj automatikus számlázása

A program az útdíj számlázásra beállított partnerek esetén számlakészítéskor automatikusan számlázza az útdíjat, ehhez a következőket kell beállítani:

 

Partner adatok

Be kell jelölni, hogy mely partnerek esetén legyen automatikus az útdíj számlázása, meg kell adni, hogy az útdíjat fix összegben, vagy a számla végösszegének százalékában értelmezze-e a program, majd meg kell adni a fix összeget, vagy a százalék mértékét.

 

A program a kezelő bejelölése szerint a számlafejben jelöli, hogy útdíj is kerül a számlára, amelyet  kezelő ki is kapcsolhat, ha az adott számlában mégsem kell útdíjat számlázni.

 

Az útdíj külön számlatételként jelenik meg a számlán, ezért rögzíteni kell egy „útdíj” cikket, és annak azonosítóját meg kell adni a „Szerviz/Alapbeállítások” képernyőn.

 

Személyi adatok exportálása a partner adatokba

A „Szerviz” menüpontban a „Személyek áthozása a partnertörzsbe”  menüpontban a program a bérszámfejtési adatállomány „Személyi adatok” állományában szereplő személyek adatait partnerként rögzíti a partner adatbázisban.

A menüpont választása után a képernyőm a személyek adatai jelennek, amelyek közül a kezelő kiválaszthatja azokat a személyeket, akiket át kíván emelni a partnertörzsbe.

 

Feladhatóság jelölése pénztárbizonylaton

A pénztárbizonylatokon az „F11”-es gomb megnyomásával be lehet állítani, hogy a bizonylat legyen kivonva az automatikus könyvelési rendszerből. Az ilyen bizonylatokat a program nem könyveli automatikusan, azokat kézzel kell könyvelni (például azért, mert az ami a pénztárban egy tétel, azt a kezelő sok tételre bontva szeretné könyvelni.

A megoldás előnye, hogy az ilyen tételek kézi könyvelése miatt a bizonylatok feladása a feladott bizonylatok törlése után megismételhető.

 

„Rezsi csökkentés” megjelenítése a számlán

Cikktörzs állomány bejelölése

A cikk állomány „Rezsi csökkentés” mezőjében kell bejelölni azokat a cikkeket (szolgáltatásokat) amelyeknél a rezsicsökkentést meg kell adni a számlában. A további mezőkben meg lehet adni, hogy a csökkentést a program %-ban, vagy fix értékben értelmezze, majd meg kell adni a százalékot, vagy a csökkentés összegét. Az itt megadott mértékkel a program a cikk nettó értékét csökkenti.

 

Amennyiben a kezelő a cikknél megadta a rezsicsökkentés mértékét, akkor azt a program a számlatétel „Rezsi csökkentés” mezőjében elővezeti a kiszámolt összeget, amelyet a kezelő kézzel átírhat. Ha a cikknél nincs megadva csökkentő érték, akkor a mező kitöltetlenül jelenik meg.

 

Katás vállalkozásnak juttatott összegek

Új lista a Kimutatások/Adatszolgáltatás/Katás vállalkozásnak juttatott összegek.

A lista szűrhető dátumra, partnerre. Listázás történhet csak összesítve („Csak összesen” pipálásával) illetve Tételes formában. Az adott előlegek is begyűjtésre kerülnek. (kifizetett, még be nem számított!)

Ha az adott partner összesen meghaladja a bruttó 1 millió forintot, akkor a listán, mint „*Adatszolgáltatásra kötelezett” jelölődik.

Azok a bejövő számlák és adott előlegek kerülnek begyűjtésre, melyben jelölődik, hogy katás a partner.

Számlafejben:


 

Ez a számlafejben akkor kerül automatikusan bejelölésre, ha a Törzsadatok/Partnerek-nél ki van töltve a partner által adott nyilatkozatok-nál a nyilatkozat jellege KA-Kisadózó (KATA).

Ha a nyilatkozatoknál nincs megadva, akkor a rögzítőnek a számlafejben kézzel kell jelölnie a partner adózási módját.

Pénztárból a függő tételeknél jelölhető az, hogy . Ezeknél a rögzítéseknél is automatikusan bepipálódik a , ha a partnernél az adott nyilatkozat Katás. Ellenkező esetben a kezelő pipálhatja.

 


vissza lap tetejére

Engedje meg, hogy bemutassuk a Win-Tax rendszer könyvviteli (kettős-
és egyszeres könyvvitel), bérszámfejtő, számlakészítő, házipénztár,
készlet-és rendelésnyilvántartási, útnyilvántartási és egyéb analitikai
programjait, amelyek dobozos programként és intergrált rendszerként
is használhatók. Árlistánk alapján a kiválasztott program könnyedén
megrendelhető és regisztrálható.
Köszönjük, hogy megnézi honlapunkat, eredményes munkát kívánunk.

 

1105 Budapest, Gitár u. 4. - Telefon: 061-263-23-63 Fax: 061-262-64-17
Minden jog fenntartva 1990-2013 © Novitax Kft.
Grafika: Webforma Média, Programozás: Jasmine CMS